Drimmelen viert 30-jarig jubileum van Nationaal Park De Biesbosch

Foto: Aangeleverd

Drimmelen – Drimmelen heeft het 30-jarig jubileum van Nationaal Park De Biesbosch feestelijk gevierd in het Sociaal Cultureel Centrum De Bernardus in Made.

Voor deze speciale gelegenheid was het centrum sfeervol ingericht in het thema van de Biesbosch. Dit evenement markeerde de derde viering in een estafettevorm, waarbij ditmaal Drimmelen aan de beurt was.

Ton van der Made, voorzitter van Stichting Recreatief Drimmelen, opende de middag. Hij onderstreepte de grote waarde van Nationaal Park De Biesbosch voor de gemeente Drimmelen. “Deze middag staat in het teken van cultuur, historie en natuur. We zoeken continu naar de juiste balans voor alle partijen en werken nauw samen met de gemeente, Staatsbosbeheer en de ondernemers,” aldus Van der Made.

Wethouder Tim Simons vervolgde met een toespraak waarin hij de uitgebreide kennis over het gebied en de vele verhalen van hardwerkende families en de oorlog, die de Biesbosch hebben gevormd, benadrukte. Hij prees de vele gastheren en gastvrouwen, gidsen en natuurliefhebbers die de gemeente rijk is.

Gastvrouw Judith Hermus, Biesboschgids Louis van Suijlekom en Ton van der Made werden door wethouder Tim Simons in het zonnetje gezet. “Jullie zijn een bron van inspiratie en als blijk van waardering ontvangen jullie als eersten binnen onze gemeente het ‘doosje vol verhalen’.”

Boswachter Harm Blom presenteerde een onlangs verschenen film over de Biesbosch, die met geluid prachtig tot zijn recht kwam in de filmzaal van De Bernardus. De film draaide om het verhaal van de zeearend, met indrukwekkende opnames. Vervolgens gaf de boswachter een lezing waarin hij op zijn eigen unieke wijze de zaal meenam in de dagelijkse belevenissen. De aanwezigen waren duidelijk onder de indruk.

Voor de historische verhalen nam Rinus Rasenberg het woord over de werkzaamheden van de “Stichting Vrienden van de Biesbosch”. De stichting heeft talrijke projecten uitgevoerd om de cultuurhistorische waarde te behouden. Zo zijn er diverse films geproduceerd, werd de witte keet opnieuw opgebouwd, is ‘de mand’ hersteld en zijn de drie gezusters gerenoveerd en behouden voor de gemeente.

Corine Polak lichtte kort de rol van de VVV toe als informatiecentrum van de gemeente Drimmelen. Ze benadrukte dat het toeristisch aanbod in de gemeente groeit en dat er actief wordt samengewerkt met alle partijen waarbij de balans tussen recreatie en natuur continue aandacht heeft.

Het was een mooie middag, die werd afgesloten met een toost door dagvoorzitter Ton van der Made, die iedereen bedankte voor hun aanwezigheid en bijdrage.

Cookieinstellingen