Inwoners Drimmelen stemmen donderdag voor Europees Parlement

Foto: redactie

Drimmelen – Donderdag mogen ook de inwoners van Drimmelen hun stem uitbrengen voor het Europees Parlement. Het is belangrijk om te controleren waar je kunt stemmen, aangezien sommige stembureaus die in november bij de Tweede Kamerverkiezingen open waren, nu gesloten zijn.

Drimmelen heeft ditmaal vijftien stembureaus, minder dan bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen, maar meer dan bij de Europese verkiezingen van 2019.

Volgens gegevens van de Open State Foundation heeft Drimmelen relatief veel stembureaus vergeleken met andere gemeenten in Noord-Brabant: één voor elke 1540 kiesgerechtigden, terwijl het provinciale gemiddelde op 1739 kiezers per stembureau ligt.

Landelijk zijn er enkele honderden stembureaus minder dan bij de verkiezingen in november, wat logisch is omdat de opkomst bij Europese verkiezingen doorgaans lager is. In Drimmelen was de opkomst bij de Europese verkiezingen vijf jaar geleden 37 procent, vergeleken met 81 procent bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen.

Bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen werd de PVV de grootste partij in Drimmelen, terwijl GroenLinks-PvdA de meeste stemmen kreeg bij de laatste Europese verkiezingen.

Onderstaand een overzicht van alle stemlokalen in de gemeente Drimmelen.

Cookieinstellingen