Dier in het zonnetje: Boy!

23 jul , 11:43 Nieuws
fb img 1721647750472
Dit is Big Boy, een Rottweiler van 5 jaar oud (29-06-2018). Hij is bij ons binnengekomen omdat zijn eigenaar wegens gezondheidsredenen niet meer voor hem kon zorgen.
Big Boy zijn roepnaam is eigenlijk Boy maar hij heeft zijn bijnaam gekregen omdat deze jongen een beetje aan de zware kant is. Boy werd het laatste half jaar namelijk niet meer uitgelaten omdat de eigenaar hier niet toe in staat was. Daardoor is Boy te zwaar geworden en heeft hij geen goede conditie meer.
Voor deze jongeman is het dan ook belangrijk dat hij gaat afvallen en dat zijn conditie op een rustige manier wordt opgebouwd. Op dit moment werken wij met een wandelschema om hem helemaal weer in topvorm te krijgen. Het is mogelijk dat een nieuwe eigenaar hiermee verder moet gaan.
Verder is deze knul een echte Rotti. Hij kan zijn grenzen aangeven maar doet dit op een nette manier. Wel zijn we op zoek naar een eigenaar die kennis heeft van het ras.
Naar onbekende mensen kan Boy in het begin onzeker zijn en hij moet even wennen aan nieuwe personen. Mocht je als onbekend persoon te snel willen gaan, dan kan hij grommen. Met een caloriearm snoepje is hij echter altijd te paaien.
Boy is sociaal richting andere honden. Wanneer wij met hem wandelen kijkt hij wel naar andere honden maar hij negeert ze verder. Van zijn vorige eigenaar hebben we gehoord dat Boy in het verleden regelmatig met andere honden gespeeld heeft. Hoewel de wandelingen op dit moment nog kort zijn, loopt Boy netjes mee aan de lijn. Soms heeft hij minder zin en dan kan hij zijn gewicht in de strijd gooien. Als hij echter doorheeft dat het toch geen zin heeft, loopt hij wel weer mee.
Daarnaast is Boy ook redelijk speels. Hij rent graag achter een bal of knuffels aan en komt deze netjes terugbrengen. Ook een trekspel doen vindt hij erg leuk. Het commando “los” kent hij nog niet, maar hij laat zijn speelgoed netjes los als je het ruilt met wat lekkers.
Boy kan na gewenning ongeveer een halve dag alleen thuis blijven. Deze knul is geen kinderen gewend, daarom wordt hij alleen bij kinderen vanaf 16 jaar geplaatst.
Ziet u het zitten om met Big Boy de strijd tegen de kilo’s aan te gaan? En heeft een fijne mand waar hij na het harde werken lekker in kan chillen? Dan horen wij graag van u!
Bron: Dierenasiel DOC Breda