Kinderen van Basisschool De Stuifhoek en Wethouder Jürgen Vissers planten symbolische bomen

Foto: Gerard van Vugt / Gemeente Drimmelen

Drimmelen – Op een prachtige lentedag vierden de leerlingen van groep 6 van Basisschool De Stuifhoek samen met wethouder Jürgen Vissers het einde van het plantseizoen 2023-2024 tijdens de Nationale Boomfeestdag. Gelegen bij het BoerBurgerBos aan de Zandstraat, vond een bijzondere ceremonie plaats waarbij jonge boompjes van het soort Gingko Biloba werden geplant.

De keuze voor de Gingko Biloba, een boom die de verwoestende kracht van de atoombom op Hiroshima heeft overleefd, draagt een diepe symboliek met zich mee. De kinderen hadden in de aanloop naar deze dag vlaggetjes gemaakt die naast de geplante bomen werden opgehangen, als een teken van hoop en groei.

Naast de Gingko Biloba werd ook een perenboom geplant, een geschenk van het college van de gemeente Altena aan de kinderen en hun school. Wethouder Jürgen Vissers nam de tijd om samen met de enthousiaste leerlingen deze symbolische daden van groenbehoud uit te voeren, waarmee ze een blijvende impact op het milieu creëren.

De opening van het plantseizoen 2024-2025, gepland op 20 november, belooft nog meer groene initiatieven in de gemeente Altena. Verspreid over verschillende locaties zullen er meer bomen worden geplant, waarbij de gemeenschap samenkomt om bij te dragen aan een groenere toekomst.

Dit prachtige initiatief werd mede mogelijk gemaakt door de steun van Stichting de AmerkantOp, die haar bijdrage leverde om deze waardevolle activiteit te realiseren.

Cookieinstellingen