Dier in het zonnetje: Sien

Foto: Doc Breda

Het is nog niet zo lang geleden dat ik in het zonnetje stond, maar er zijn zulke mooie nieuwe foto’s van mij gemaakt, dat ik niet kon wachten om deze met jullie te delen. Vinden jullie ze ook zo mooi?

Zoals jullie vorige keer misschien wel hebben gelezen, ben ik 8 weken lang onder begeleiding van erkende hondentrainers getraind door een gedetineerde. Inmiddels heb ik dit programma van Dutch Cell Dogs (https://dutchcelldogs.nl/) met succes afgerond, dus ik ben helemaal klaar om naar een nieuw thuis te verhuizen. Help jij mij mee zoeken naar mijn nieuwe baasje? Meer informatie over mij is te vinden op https://docbreda.nl/asiel_animal/sien/

Over Sien

Sien is een kruising van een Mechelse herder x Rottweiler. Deze dame is bijna 5 jaar oud (23-11-2018). Ze is bij ons in de opvang gekomen omdat de eigenaar om medische reden niet meer voor haar kon zorgen.

Sien is een actieve dame die graag zwemt, met name als er een balletje aan te pas komt. Deze beweging in het water is ook erg goed voor haar. Aangezien Sien haar heupen niet geheel sluiten in de heupkom, wordt een balletje gooien op het land dan ook  beperkt gedaan. Sien heeft geen artrose aan haar heupen of pijn hieraan en kan hier dan ook prima oud mee worden. Op dit moment gaat Sien een aantal keer per maand naar de fysiotherapeut, het advies is om dit te onderhouden naar 1 keer per maand.

Sien gaat  graag mee wandelen en ze kan dan soms trekken aan de lijn. Richting andere honden begint ze eerst te blaffen en trekt er naartoe. Ze kan dan ook erg sterk zijn. Ze is hier met de juiste begeleiding prima in te sturen, maar haar toekomstige eigenaar zal hier dus wel rekening mee moeten houden.

Een andere grote passie van Sien is eten, ze is een echte foodie! Ze is erg voergemotiveerd wat het trainen makkelijker maakt. Sien kent een aantal basiscommando’s en vind het ontzettend leuk om samen te werken. Uiteraard moet ze voor het werken wel betaald worden en dat word dan gedaan met een brokje.

Bij haar vorige eigenaar was Sien in huis rustig maar wel waaks. Wat uiteraard ook niet vreemd is, gezien ze een kruising is van 2 rassen die hier om bekend staan. Sien is echter voornamelijk waaks omdat ze onzeker is ten opzichte van voor haar onbekende mensen. Bezoek zal dan ook geïntroduceerd moeten worden. Dit kan met iets lekkers of door even met een bal te spelen zodat ze iets leuks associeert met hetgeen ze spannend vindt.

Is iemand voor Sien eenmaal bekend, dan is deze dame een echte knuffelaar. Ze is ontzettend graag bij mensen. Dit maakt wel dat ze het waarschijnlijk moeilijk vindt om alleen thuis te blijven en daarom zoeken wij een situatie waar dit niet gelijk hoeft en dit in kleine stapjes aangeleerd kan worden.

In het verleden heeft Sien een periode ook bij een andere hond gewoond. Dit was geen succes en daarom zoeken we een huisje waar ze het enigste huisdier is. Omdat Sien niet altijd even stoer is naar mensen, wordt zij niet bij kinderen geplaatst.

Bron: Doc Breda

Cookieinstellingen