Succesvol Amerhaltoernooi bij Judoclub Made

14 okt , 11:53 Sport
silke amerhal
Foto: Judoclub Made
Made - Afgelopen zondag 13 oktober vond in Made het jaarlijkse Amerhaltoernooi plaats, georganiseerd door de wedstrijdorganisatiecommissie van Judoclub Made.
Het toernooi, dat traditioneel het startschot vormt van het wedstrijdseizoen voor judoka’s uit binnen- en buitenland, trok dit jaar ruim 500 deelnemers. Het publiek kon volop genieten van spannende judowedstrijden.
Naast de sportieve prestaties van de judoka’s, werd het evenement mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers. Van het wegen van de deelnemers tot de entree en de catering; vrijwilligers speelden een essentiële rol achter de schermen om het toernooi soepel te laten verlopen.
Judoclub Made werd vertegenwoordigd door 11 judoka’s. De grote winnaar was Sebas Bol, die zijn tegenstanders met overmacht wist te verslaan. Voor Bol was dit het eerste toernooi van het seizoen, en zijn sterke optreden beloofde veel goeds voor de komende wedstrijden.
Silke Moerenhout zorgde voor een verrassende prestatie door onder begeleiding van coach Cedric de tweede plaats te behalen. In een spannende finale wist ze een zilveren medaille binnen te halen, tot haar eigen verbazing.
Logan Broeders wist brons te bemachtigen. Hoewel hij zijn eerste partij verloor, herpakte hij zich knap en behaalde uiteindelijk de derde plaats. Zijn harde werken en doorzettingsvermogen in de houdgrepen brachten hem succes.
Rohan van der Wolf en Olaf Koolwijk leverden ook mooie prestaties. Beiden wisten een partij te winnen, waarbij Olaf in een partij van ruim zeven minuten, na een golden score, de overwinning pakte.
Mado van der Vorst en Leia Overkamp hadden het zwaar. Mado wist één partij te winnen, terwijl Leia ondanks haar goede inzet dit keer geen overwinning wist te behalen.
In de middag waren Marijn Moerenhout, Tiedo Kruijsifix, Riley Wallach en Jiro Overkamp aan de beurt. Jiro won overtuigend zijn eerste partij, maar raakte helaas geblesseerd in zijn tweede partij. Riley had slechts één tegenstander en streed drie keer, maar wist ondanks zijn inzet niet te winnen. Marijn verloor zijn eerste partij, maar herpakte zich sterk en won de tweede. Hoewel hij de volgende wedstrijd net niet wist te winnen, liet hij zien over goede technieken te beschikken. Tiedo Kruijsifix wist twee partijen naar zich toe te trekken, waaronder eentje met een indrukwekkende buitenwaartse beenhaak die hem een ippon opleverde.
Het Amerhaltoernooi werd druk bezocht en kende, zoals altijd, een gezellige sfeer. De organisatie kijkt alvast uit naar de volgende editie, die gepland staat voor 19 oktober 2025.