Jax van Gils gouden 500 punten judoprijs in Ginneken

26 jun , 10:39 Nieuws
jax v gils ginneken 24
Oosterhout / Breda - Op zondag 23 juni werd in het Ginneken Breda de laatste wedstrijden gehouden voor de 500 puntenbekers van dit seizoen. Het toernooi werd georganiseerd door sportschool MATI en liep als een trein. De judoka's van Bliemer Arashi Sport waren goed voor 12x goud en 7x zilver. Er werden 2 maal de gouden 500 punten beker gewonnen.
In de gymzaal van de Viandenlaan in het Ginneken was het druk met 130 deelnemende judoka’s. In drie tijdsblokken werd er op vier judomatten gestreden om voor de zomervakantie nog een medaille of beker te pakken in de 500 punten judo competitie met drie clubs uit Breda, Terheijden en Made. Jax van Gils en Mika Huijbregts mogen na 3,5 jaar niet meer meedoen omdat ze de 500 punten hebben overschreden. Jax van Gils pakte nog een eerste plaats in zijn poule en Mika Huibregts een 2e plek.
Verschillende judoka’s beginnen het spel steeds beter onder de knie te krijgen. Anderen deden voor het eerst mee en gingen huiswaarts met de eerst verdiende punten, een oorkonde en nieuw opgedane ervaring. De 12 kampioenen in het Ginneken: Max Wattimena, Denz Donkers, Feliks van Bruggen, Duuk vd Velden, Lars Oome, Loek van Hassel, Elin Cornet, Mason Donkers, Lois Kuijten, Jax van Gils, Colin van Loon en Luuk vd Weyer.
Na de zomer wordt er weer opgestart in november met het eerste 500 punten toernooi in Made. Na de zomer ook weer de 31e Baronie Arashi Cup voor de jeugd en een katastage voor de oudere judoka' s. Eerst volgende week de Arashi senioren BBQ.