College van B&W bezoekt Isolatietechniek Brabant in Made

18 jun , 13:09 Nieuws
448637143 1154127169272336 5504208946323714786 n
Made – Recent heeft het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Drimmelen een bezoek gebracht aan het nieuwe pand van Isolatietechniek Brabant. Oprichter Gijs Leijten leidde het gezelschap rond en lichtte de diverse isolatietechnieken toe die zijn bedrijf toepast in woningen.
Isolatietechniek Brabant is gespecialiseerd in het isoleren van vloeren, kruipruimtes, gevels en daken. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten aan, waarmee voor elke woning een passende isolatieoplossing gevonden kan worden. Een bijzonder aspect van het bedrijf is de certificering voor biobased dakisolatie met miscanthus, ook bekend als inblaasstro. Dit natuurlijke en circulaire materiaal helpt de ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen. Particuliere woningeigenaren kunnen bovendien profiteren van extra subsidies voor biobased isolatie. Ook Isovlas, een andere biobased isolatiemethode, wordt door het bedrijf toegepast. In Noord-Brabant hebben bijna alle woningcorporaties een convenant ondertekend om meer woningen met biobased materialen te isoleren.
Daarnaast biedt Isolatietechniek Brabant ook isolatieglas aan. Het vervangen van oude dubbelglas ramen door HR++ glas kan het wooncomfort aanzienlijk verbeteren, onder andere door een flinke geluidsreductie van buiten.
Het bedrijf is gecertificeerd en opgeleid om natuurvriendelijk te isoleren, waarbij rekening wordt gehouden met vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen in de spouwmuren. Momenteel is het broedseizoen voor vleermuizen, waardoor Gijs Leijten zich richt op vloer-, dak- en glasisolatie.
Het college kreeg een rondleiding en demonstratie in het nieuwe pand van Isolatietechniek Brabant en was onder de indruk van de innovatieve isolatietechnieken en milieuvriendelijke benadering van het bedrijf.