Sociaal cultureel centrum De Bernardus gaat in februari open

Foto: BOEi

Begin februari kunnen de verenigingen en clubs die gebruik maken van De Mayboom verhuizen naar het nieuwe sociaal cultureel centrum De Bernardus in Made.

De toekomstige gebruikers hebben hier deze week bericht over ontvangen van gebouweigenaar BOEi, hoofdhuurder stichting De Bernardus en het college van B&W van de gemeente Drimmelen.

Voor het sluitstuk van de verbouwing van de voormalige Bernarduskerk, de elektriciteitsvoorziening, is een oplossing gevonden waardoor de oplevering en ingebruikname begin februari door kunnen gaan. De reden van de vertraging was dat Enexis de benodigde stroomvoorziening niet kon leveren vanwege capaciteitsproblemen op het stroomnet.

Kwaliteitsimpuls
De voormalige Bernarduskerk, ‘De Bernardus’, biedt ruimte aan verenigingen, een consultatiebureau, kinderopvangorganisatie Kibeo, de bibliotheek Theek 5 en een theaterzaal. Het gebied rondom de kerk krijgt een kwaliteitsimpuls met 55 nieuwe woningen en het Gaymansplantsoen wordt opgeknapt. De Bernardus is het eerste project in dit gebied dat wordt opgeleverd.
Ook Theek 5 en Kibeo openen begin februari hun deuren in het gebouw.

De Mayboom
Tot aan hun verhuizing kunnen de verenigingen en clubs gebruik blijven maken van de Mayboom. De gebruikelijke carnavalsactiviteiten vinden in februari 2024 nog plaats in de Mayboom.

Feestelijke opening
Nu er duidelijkheid is over de ingebruikname van De Bernardus wordt ook de officiële feestelijke opening voorbereid. Deze vindt in principe plaats in maart 2024. Informatie hierover volgt zodra er meer bekend is hierover.

Bron: Gemeente Drimmelen 

Cookieinstellingen