Judoka’s van judoclub Made actief op zaterdag én zondag

Foto: Judoclub Made

Zaterdag 8 en zondag 9 oktober was het weer tijd voor judo! Zaterdag deden Jiro Overkamp en Seven Butseesee mee aan het JBN instaptoernooi in Dordrecht. Zondag trokken Onno Busch, Ilse Vissers en Rohan van der Wolf naar het International Open Alkmaars Judotoernooi.

Zaterdag was echt de dag van Seven. Hij won maar liefst vier van zijn vijf partijen! En dat ook nog met een grote variatie in technieken. Verwurging, houdgreep, worpen, alles zette hij in om de potjes te winnen. Met succes! Mooi gestreden Seven, dat zijn weer extra punten voor de reeks instaptoernooien. Jiro lukte het dit keer om één partij te pakken en wel met een goede stevige houdgreep. Elke partij, winst of verlies, die je strijdt is waardevol. Als leerervaring, als sportmoment en om jezelf goed te leren kennen, want dat is waar judo je zeker bij helpt.

En dat verliezen niet altijd betekent dat je niet goed judoot liet ook Rohan zien. Hij vlamde op zondag tegen Zweden en Britten. Winst en dus ook de danpunten zaten er niet in, maar hij liet prachtig judo zien. Onno stond als lichtgewicht op dit zware toernooi eveneens tussen de Scandinaviërs. Helaas ook voor hem geen danpunten erbij. Hij wist een wazari te scoren, maar moest uiteindelijk in de, veelal, grotere en zwaardere tegenstanders zijn meerdere erkennen. Volgende keer beter en ook weer een ervaring rijker.

Ilse Vissers sloot de zaterdag af met een superknappe zilveren medaille. Ook zij zag tegenover zich stevige meiden uit binnen- en buitenland. In haar poule wist ze twee partijen met superstrakke ippons te winnen. Iets waar Ilse inmiddels de nodige ervaring mee heeft. Super gedaan allemaal en natuurlijk een dikke felicitatie voor Ilse!

Eind oktober staat voor de beginnende judoka’s ook weer een leuk toernooi op de planning: de Baronie Arashi Cup.

Cookieinstellingen