Stop geweld tegen vrouwen: Theatervoorstelling ‘Geen Vaarwel’ in De Schelleboom

23 nov , 13:22 Nieuws
2018 08 02
Foto: De Schelleboom
Oosterhout – Op zaterdag 30 november opent De Schelleboom haar deuren voor een bijzondere en aangrijpende theatervoorstelling: ‘Geen Vaarwel’. Deze muzikale vertelling, gemaakt en uitgevoerd door Naomi Inez, vertelt het levensverhaal van haar moeder, die in 1996 slachtoffer werd van een gewelddadige daad.

Een verhaal dat raakt en verbindt

In ‘Geen Vaarwel’ neemt Naomi het publiek mee op een emotionele reis door verschillende levensfases: van een klein meisje achter de piano, naar een jonge moeder met moeilijke vragen, tot een vrouw die 27 jaar later het politiedossier opent. Aan de hand van vijf persoonlijke verhalen geeft de voorstelling een gezicht aan de harde realiteit achter cijfers en nieuwsberichten.
De voorstelling biedt niet alleen inzicht in de impact van geweld, maar ook ruimte voor reflectie. Na afloop is er een nagesprek waarin bezoekers samenkomen om te delen en te verbinden.

Een stem tegen geweld

De themavoorstelling maakt deel uit van de wereldwijde campagne Orange the World, die tussen 25 november (Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) en 10 december (Mensenrechtendag) aandacht vraagt voor het stoppen van geweld tegen vrouwen en femicide. De feiten zijn schokkend:
- Wereldwijd wordt 1 op de 3 vrouwen geconfronteerd met fysiek, psychisch en/of seksueel geweld.
- In Nederland sterft elke 8 dagen een vrouw door geweld.
- 73% van de Nederlandse vrouwen heeft te maken gehad met seksuele intimidatie.
De Schelleboom biedt met deze voorstelling een veilige plek om dit urgente onderwerp bespreekbaar te maken. Podiumkunst kan verbinden en hoop bieden, en dat is precies wat ‘Geen Vaarwel’ nastreeft.

Praktische informatie

  •  Datum: Zaterdag 30 november
  • Aanvang: 20:15 uur
  • Locatie: De Schelleboom, Mathildastraat 37a, Oosterhout
  • Kaarten: Inclusief koffie/thee vooraf en een drankje tijdens de voorstelling
  • Reserveren: Bel of WhatsApp naar 0162-437165
Kom en laat je raken door dit bijzondere verhaal. Samen kunnen we het verschil maken.