Made – Negen brandweermannen uit de gemeente Drimmelen hebben in de nacht van zondag op maandag het Bevrijdingsvuur lopend van Wageningen naar Made gebracht. De estafetteloop van 95 kilometer begon om 00.45 uur in Wageningen en eindigde negen uur later bij het gemeentehuis in Made, waar het vuur ceremonieel werd overgedragen aan burgemeester Boy Scholtze.
Tijdens de tocht werd continu een fakkel meegedragen, die steeds werd doorgegeven binnen het team. De lopers waren verdeeld in twee groepen en wisselden elkaar om de vijf kilometer af. Terwijl één groep liep, kon de andere uitrusten in een begeleidend busje. Ieder van de negen deelnemers legde in totaal zo'n 45 tot 50 kilometer af, in een tempo van gemiddeld 11 kilometer per uur.
Bij aankomst in Made werden de hardlopers feestelijk onthaald. Hun intocht viel samen met een drukbezochte bevrijdingspicknick, waardoor er een grote menigte aanwezig was. De brandweermannen ontvingen applaus en lof voor hun prestatie, die mede het startsein vormde voor de viering van Bevrijdingsdag in de gemeente.
Bij het Poolse monument naast het gemeentehuis werd het Bevrijdingsvuur overgebracht naar een speciale schaal. Daar doopte een tweede hardloopteam, bestaande uit acht medewerkers van de gemeente, in totaal vijf fakkels in het vuur. Op maandagochtend verspreidden zij het vuur verder naar de vijf dorpen binnen Drimmelen: Wagenberg, Terheijden, Drimmelen, Hooge Zwaluwe en Lage Zwaluwe. Ook daar werden zij enthousiast onthaald, onder meer in Hooge Zwaluwe waar zelfs de fanfare klaarstond.
Het initiatief voor deelname kwam van burgemeester Scholtze, die eerder het idee opperde tijdens gesprekken over een sportief brandweerevenement. Samen met zijn echtgenoot was hij in Wageningen aanwezig om het team uit te zwaaien.
Voor Drimmelen was het de eerste keer dat het Bevrijdingsvuur naar de gemeente werd gehaald. Daarmee sluit Drimmelen zich aan bij de lange traditie van honderden Nederlandse gemeenten die jaarlijks op 4 mei het vuur symbolisch ophalen in Wageningen, de stad waar de Duitse capitulatie in 1945 werd getekend.