Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Foto: Omroep Drimmelen

Waar zouden we als samenleving zijn zonder vrijwilligers? Zij zetten zich in voor onze gemeenschap en daar zijn we hen natuurlijk allemaal erg dankbaar voor. Op 7 december werd daarbij stil gestaan op de Nationale Vrijwilligersdag. Alle vrijwilligers werden toen verrast met een link naar een speciaal voor hen gemaakt lied met een toespraak van onze burgemeester. Wij wilden u dit dankbetoon niet onthouden, dus nu ook in onze uitzending.

Dorpsgericht Werken-De Tafelgenoot
Iedere maand kon u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts heeft u in deze rubriek steeds voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. Omdat zij afscheid neemt van haar werk bij de gemeente ziet u nu de laatste aflevering, waarin zij een gesprek heeft met Janet Crezée over De Tafelgenoot.
In het nieuwe jaar volgt een rubriek onder een nieuwe naam: Samen Leven.

25 jaar SWO
Donderdagmiddag 12 januari 2023 startte SWO Drimmelen de viering van haar 25 jarig bestaan met een nieuwjaarsreceptie voor al haar relaties. Daarna volgde het jaarprogramma. Dit programma voorzag verschillende activiteiten en projecten die in de loop van dit jaar werden georganiseerd om vrijwilligers, cliënten en mantelzorgers extra in het zonnetje te zetten. Maar ook voor inwoners, netwerkpartners en gemeente Drimmelen werden speciale activiteiten georganiseerd. Wij laten u een samenvatting zien van de activiteiten in het afgelopen jaar.

Portret – Lilian Lambrechts
In onze serie portretten gaat Marylène Koelewijn dit keer in gesprek met Lilian Lambrechts. De meeste mensen in onze gemeente zullen haar wel kennen, vanwege haar werk bij de gemeente. Lilian gaat, na 16 jaar als coördinator Dorpsgericht werken, nu van haar pensioen genieten. 16 jaar lang heeft zij zich ingezet voor de verbinding tussen gemeente, bewoners, woonstichtingen, politie, welzijnspartners, jongerenwerk, verenigingen en andere instanties. Met als doel samen te werken aan de leefbaarheid, veiligheid en de sociale betrokkenheid in de dorpen. Daarnaast was zij actief betrokken bij maatschappelijke thema’s zoals eenzaamheid en dementie. Haar afscheid vormt een goed moment om even stil te staan bij haar werk en leven.

Over smaak valt….
Het muziek programma, waarin inwoners van onze gemeente vertellen over hun favoriete muziek. De presentatie wordt gedaan door Johan Marijnissen. Tijdens de uitzending worden ook muziekfragmenten getoond. In deze uitzending zijn we te gast bij Mireille Huberts.

Drimmelen Politiek
In onze serie Drimmelen Politiek komen de politieke partijen in onze gemeente aan het woord. Maandelijks geven 2 partijen een toelichting op hun standpunten rondom onderwerpen die op dat moment een rol spelen in de gemeentelijke politiek. In deze uitzending hoort u Mario Ruis van de VVD over de papiercontainers en Luc Rullens van het CDA over de huisvesting van asielzoekers.

70 jaar KBO Made en Drimmelen
Het 70-jarig bestaan werd gevierd met een feest dat 2 dagen duurde, vanwege het groot aantal leden. De 2 dagen hadden zoveel mogelijk hetzelfde programma. Er was een kop koffie/thee met soesje met daarop 70, muziek, een heerlijk diner, toespraken, een echte Mayse quiz en een optreden van de 14-jarige oppersauwelaar Jill van Dongen. Wij namen een kijkje en doen verslag.

Drimmelen Sport – Hirundo Lage Zwaluwe
Op 18 november organiseerde Hirundo de regionale wedstrijd groepsspringen ABC (regio zuid-west Nederland) in de sporthal Rietgors in Lage Zwaluwe. Deze ABC wedstrijden worden twee keer per jaar georganiseerd, in het voorjaar en in het najaar. Nu was het dus inLage Zwaluwe. De deelnemende verenigingen kwamen uit de hele regio, maar onze cameraman volgde met name de teams uit Lage Zwaluwe en Terheijden. Ze zetten een uitstekende prestatie neer met hun sprongen.

Bron: omroep Drimmelen 

Cookieinstellingen