Jubilerende Cv de Durdouwers van Made slaat handen ineen voor goed doel tijdens Avond4daagse

Foto: Aangeleverd

Made – De carnavaleske vereniging Cv de Durdouwers, gevestigd in Made, viert haar 22-jarig bestaan op een bijzondere manier door geld in te zamelen voor het goede doel.

Bekend om hun inventieve aanpak, slaan ze opnieuw de handen ineen voor een ludiek initiatief ter ere van hun jubileum.

Tijdens eerdere mijlpalen zoals hun vijfjarig jubileum, hebben twee leden van de vereniging Nederland rondgefietst om fondsen te werven voor KWF Kankerbestrijding. Dit initiatief werd breed gesteund door lokale ondernemers, radio- en televisiezenders.

Dit jaar bundelen ze hun krachten met de Avond4daagse Made en zetten ze zich in voor lokale organisaties die zich inzetten voor kinderen en ouderen, namelijk Stichting met je Hart Drimmelen en Stichting Leergeld Drimmelen.

Het initiatief, genaamd “Beweeg met je Hart”, wordt op dinsdag 21 mei gelanceerd en omvat vier dagen vol activiteiten op het Raadhuisplein. Deelnemers kunnen het goede doel steunen door te bewegen op een hardloopband, spinningfiets of zelfs ontspannen op een tweepersoonsbank terwijl ze hand- of voetfietsen.

Het thema van de week is gericht op fitheid en beweging, met als doel om mensen van alle leeftijden bewust te maken van een gezonde levensstijl. De jubileumactie zal samenvallen met de Avond4daagse in Made, waarbij naar verwachting meer dan 1500 wandelaars en 200 vrijwilligers zullen deelnemen.

Gedurende de week zullen verschillende apparaten worden bezet gehouden door leden van de vereniging en andere deelnemers die een attribuut kunnen huren voor €50,-. Daarnaast kunnen bezoekers elkaar uitdagen op het plein of vrienden nomineren om te fietsen voor een zelf te bepalen tijd, gekoppeld aan een vrijwillige bijdrage. Er is zelfs een “gouden buzzer” beschikbaar, waarbij een donatie van €100,- iemand in de schijnwerpers plaatst op een fiets.

Met dit initiatief hoopt Cv de Durdouwers geld in te zamelen ter ondersteuning van de lokale goede doelen. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden de bijgevoegde flyer raadplegen of de website van de Avond4daagse Made bezoeken.

 

Cookieinstellingen