Mooie acties in Middelbeers voor Madese judoka’s

Foto: Judoclub Made

Made / Middelbeers – Het gezellige Middelbeers, gelegen nabij Oirschot, was afgelopen zondag het toneel voor het 37e Sankawa voorjaarstoernooi. Dit evenement, dat al jarenlang een vaste plek heeft op de wedstrijdenlijst, bood een perfect podium voor judoka’s met enige wedstrijdervaring.

Zes judoka’s van Judoclub Made stonden namens de club op de mat tijdens dit toernooi. Opvallend was de aanwezigheid van Onno Busch, scheidsrechter namens Judobond Nederland, die hiermee een extra ‘Mades’ tintje aan het toernooi gaf.

In verschillende poules kregen de judoka’s de kans om waardevolle wedstrijdervaring op te doen. Voor de beginners Cayden Doesburg en Fleur Segeren was het een leerzame dag. Coach Cedric benadrukte hun groei tijdens de partijen, waarbij Fleur zelfs een overwinning behaalde op basis van een scheidsrechtersbeslissing.

Ryan François en Kaiden van der Capellen waren ook actief op de mat. Ryan won zijn eerste partij met een beslissing en de tweede met een waza-ari. Kaiden, hoewel hij zijn eerste wedstrijd verloor, wist zijn volgende twee partijen te winnen, eenmaal met een waza-ari en eenmaal op basis van een beslissing.

Tiedo Kruysifix, met meer wedstrijdervaring, leverde een indrukwekkende prestatie door al zijn drie partijen te winnen met een ippon.

Leia Overkamp sloot de dag af met een spannende winstpartij, waarbij ze net voor het einde van de wedstrijd haar tegenstander gelijk zag maken. Gelukkig viel de scheidsrechtersbeslissing in het voordeel van Leia.

De uiteindelijke resultaten waren als volgt:

  • 1e plaats: Tiedo Kruysifix
  • 2e plaats: Ryan François
  • 3e plaats: Kaiden van der Capellen, Leia Overkamp
  • 4e plaats: Fleur Segeren, Cayden Doesburg

De deelnemers hebben opnieuw een sportieve en succesvolle zondag beleefd.

Cookieinstellingen