Fonteinen voor Lage Zwaluwe en Terheijden

Foto: Rots Maatwerk

Terheijden / Lage Zwaluwe – Binnenkort zullen zowel het centrum van Terheijden als een centrale locatie in Lage Zwaluwe verrijkt worden met een fontein. De ontwerpen zijn respectievelijk geïnspireerd op de heide en twee zwaluwen.

De fontein in Terheijden zal zijn plek vinden op het Dorpsplein, terwijl die in Lage Zwaluwe te vinden zal zijn in de Nieuwstraat. De werkzaamheden zullen deze week van start gaan en naar verwachting eind mei worden afgerond. Deze fonteinen worden geïnstalleerd om deze gebieden meer allure te geven en om verkoeling te bieden, in lijn met klimaatdoelstellingen.

De ontwerpen van de fonteinen zijn gemaakt door Rots Maatwerk, met als uitgangspunt dat ze een verbinding hebben met de omgeving, de dorpen en een historische context.

Watertafel
In Lage Zwaluwe zal een verhoogde fontein worden geïnstalleerd, ook bekend als een watertafel. Deze zal worden geplaatst op de hoek van de Nieuwstraat (naast het cafetaria) waar de winkelstrip begint. De bestaande groenstroken zullen worden verlengd tot aan de oversteekplaats om een betere scheiding tussen de weg en de fontein te creëren.

De gemeente heeft aandacht voor eventuele zorgen over mogelijke overlast. De fontein zal op vaste tijden aan en uit gaan (respectievelijk om 10.00 uur en 21.00 uur). Ook zal er een extra lichtmast worden geplaatst ter verbetering van de zichtbaarheid en sociale veiligheid.

Antonius Abt
In Terheijden streeft de gemeente ernaar om het Dorpsplein, na eerdere aanpassingen zoals het verwijderen van parkeerplaatsen, met de fontein een nog betere uitstraling te geven. Het ontwerp houdt rekening met de verkeerssituatie op en rond het plein, met speciale aandacht voor mogelijke gevaarlijke situaties voor spelende kinderen bij woonzorginstelling Antonius Abt.

Om dit aan te pakken, zal het laden en lossen verplaatst worden naar de zijde van Antonius Abt aan de Hoofdstraat. Op deze locatie zullen ook taxibusjes of personenauto’s tijdelijk kunnen parkeren om passagiers in en uit te laten stappen.

Cookieinstellingen