Zondag zonnekijkdag bij Johan en Caroline

Foto: Pixabay

Op zondag 5 juli doet de KNVWS West-Brabant mee aan de Landelijke Zonnekijkdag. Een aantal leden van de KNVWS zal dan zijn/haar telescoop opstellen bij Recreatieboerderij Johan en Caroline, Op deze dag kun je begeleid door onze leden veilig door een telescoop naar de zon kijken. Met een beetje geluk kun je dan zonnevlekken of zonnevlammen zien.

Uiteraard worden er voorzorgsmaatregelen getroffen i.v.m. het Covid-19 virus en zullenĀ  bezoekers zich hieraan moeten houden. Mochten er teveel mensen komen, dan kan het zijn dat we moeten besluiten de toegang (tijdelijk) te sluiten. Ontsmettingsvloeistoffen voor de handen, oculair en focuseerinrichting zijn aanwezig.

Die dag is er ook een live-streaming via YouTube op de sterrenwacht Tivoli in Oudenbosch; er worden opnames uitgezonden van de zon en over de sterrenwacht Tivoli.

De KNVWS West Brabant zal op de locatie in Wagenberg met behulp van een LUNT H/Alpha zonnetelescoop en een camera een live verbinding hebben met Oudenbosch en regelmatig opnames maken van de zon; deze opnames worden in de live-streaming geplaatst.

Via www.knvws-west-brabant.nl kan elke belangstellende door de vermelde URL aan te klikken deze uitzending vanaf 14.30 tot 16.30 uur volgen.

  • Kosten? Gratis
  • Wanneer? Zondag 5 juli vanaf 13:30 uur.
  • Waar? Recreatieboerderij/camping Johan en Caroline, Wagenstraat 74 in Wagenberg

Kijk voor meer info en reserveer op onze website www.johanencaroline.nl/zonnekijkdag

Zonnekijkdag l Johan en Caroline

Reacties