Nacht van de Nacht bij Johan en Caroline

Foto: Pixabay

Op zaterdag 26 oktober vanaf 20:00 uur organiseren Recreatieboerderij Johan en Caroline en de Koninklijke Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde, afdeling West Brabant (KNVWS, afd. WB) de 15e Nacht van de Nacht, Kom samen in het donker genieten van de sterrenhemel boven Wagenberg en omstreken!

Doel
Met het uitzetten of dimmen van de lampen wordt energie en geld bespaard en de lichtvervuiling vermindert. Hierdoor worden de sterren beter zichtbaar. Daarnaast heeft lichtvervuiling een grote invloed op nachtdieren die hier ’s nachts ander gedrag van vertonen dan ze normaal doen.

Sterrenkijken
Verschillende telescopen en andere (verre)kijkers van deskundige leden van de KNVWS, afd. WB worden opgesteld om de sterrenhemel te verkennen. Hoe donkerder het is, hoe meer sterren te zien zullen zijn. Uiteraard alleen als het weer meewerkt, zodat we, als het enigszins kan, een onbelemmerde blik naar boven kunnen werpen.
Mocht er een te bewolkte hemel zijn, dan presenteert de KNVWS, afd. WB een interessant programma over allerlei aspecten van de sterrenkunde, dat we binnen kunnen volgen.

  • Kosten? De entree is gratis
  • Wanneer? Zaterdag 26 oktober vanaf 20:00 uur
  • Waar? Recreatieboerderij Johan en Caroline, Wagenstraat 74 in Wagenberg

Kijk voor meer info op de website van Johan en Caroline

Reacties