Officiële start ‘De Abt’ met de onthulling van de wand op 9 september

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Henk ten Bouwhuis

Op zondag 9 september vindt in Terheijden de officiële start van ‘De Abt’ plaats met de onthulling van een afscheidingswand.

Met deze wand wordt de Heilige Antonius Abtkerk in tweeën verdeeld: een kleine kerk blijft behouden voor de parochianen en een aparte zaal (‘De Abt’) gaat dienst doen als multifunctionele ruimte. De opening van “De Abt” wordt om 11:30 verricht door Burgemeester Gert de Kok, die de wand feestelijk onthult. Na de opening gaat een middagprogramma van start met optredens en exposities. Hiermee worden de toekomstige mogelijkheden van ‘De Abt’ gepresenteerd.

Uniek

De afscheidingswand, die onthuld zal worden, is zonder meer uniek te noemen. Met ruim 7200 afbeeldingen, 150 kilo behanglijm en 55 liter lak is het ontwerp van architect Edwin Paymans in samenwerking met kunstenares Susan Nash tot stand gekomen. Vele vrijwilligers hebben maandenlang de handen uit de mouwen gestoken om 160 vierkante meter hout te beplakken. Onder leiding van aannemersbedrijf Rasenberg is de wand vervolgens in elkaar gezet.

Vrijwilligers

Voorzitter Petra Kimmel van Stichting Behoud De Antonius Abt is trots op de inzet van sponsoren en vrijwilligers. “Het is geweldig om te zien hoe inwoners en bedrijven van Terheijden bij elkaar zijn gekomen om zich in te zetten voor het voortbestaan van dit gebouw. Zonder deze positieve samenwerking en inzet was deze prestatie nooit geleverd.”

Centrale rol

Met de realisatie van de wand kan het monumentale kerkgebouw ook in de toekomst een centrale rol in Terheijden blijven vervullen. Lokale beheerder van het gebouw, Leo Vermeulen, is verheugd over het resultaat. “Het is prachtig dat we dit nationaal monument, ooit door de Terheijdenaren zelf gefinancierd, kunnen behouden. Bouwbedrijf Rasenberg en de twee mannen die het werk hebben uitgevoerd verdienen de nodige complimenten voor de perfecte voorbereiding en uitvoering.”

  • Op 9 september kunnen belangstellenden de wand bewonderen van 12:00 tot 18:00. Op deze middag zullen ook verschillende muziek en zangacts plaatsvinden in ‘De Abt’.
  • Het volledige programma is te vinden op de website en op Facebook.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Reacties

0