Historische natuurwandeling bij Johan en Caroline

Foto: Johan en Caroline

Op zaterdag 23 juni kunt u deelnemen aan een bijzondere historische natuurwandeling.

Loop de linies rondom Terheijden naar de Sprong

De Zuiderwaterlinie was een belangrijk verdedigingsbolwerk aan het einde van de 17 eeuw. Wat zich hier heeft afgespeeld, wat de militaire tactieken waren en waarom de Zuiderwaterlinie zo’n strategisch hoogstandje was, vertellen we u tijdens de wandeling op diverse punten op de route.

Tijdens de tocht van schans naar schans geniet u van de prachtige natuur rondom Gastenverblijf Munnickenheide langs rivier de Mark. Extra bijzonder is dat u getuige bent van De Sprong. Een groep parachutisten die ter ere van Zuiderwaterlinie Festival de sprong uit een Hercules zullen maken. Een heus spektakel waar commissaris van de koning dhr. Wim v.d. Donk aan deel zal nemen!

Natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten. Wanneer we richting Wagenberg wandelen, komen we bij Recreatieboerderij Johan en Caroline. Hier staat de koffie klaar en krijgt u de kans om te lunchen (lunch niet inbegrepen, koffie/thee wel)

Na ongeveer 4 uur prachtige natuur en mooie verhalen over de linies keert u terug bij gastenverblijf Munnickenheide. De deelname kost € 5,- (incl. 2 x koffie) en vanaf 10:00 uur kan de route worden gelopen.

Aanmelden kan via het formulier op http://munnickenheide.nl/activiteit/zuiderwaterlinie/

Wanneer?
Zaterdag 23 juni van 10:00 uur tot 15:00 uur

Waar?
Start bij Gastenverblijf Munnickenheide
Munnikenhof 20, Terheijden

Route?
Zie https://izi.travel/nl/f3fa-linies-rondom-terheijden/nl

Kijk voor meer info ook op onze website www.johanencaroline.nl.

Reacties

0