FC Mini van start in de Amerhal Made

Foto: Pexels

“FC Mini draait om plezier”, vertelt Arné van den Elshout (32), samen met Paul van Dijk (34) initiatiefnemer van FC Mini in Made.

FC Mini is sporten en bewegen voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. Het is een speelse manier van sporten voor peuters en kleuters, met een knipoog richting voetbal, die nog niet bij een vereniging aan de slag kunnen.

Het concept is simpel. Maar ondertussen zijn de kinderen bezig met ontdekken, kleuren herkennen en tellen. De kinderen leren verschillende vaardigheden, zoals balanceren, gooien, dribbelen, mikken en concentreren. Dit gebeurd onbewust, want uiteindelijk gaat het de kinderen erom dat ze het leuk hebben. We willen vooral een bijdrage leveren aan de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling van de kinderen. Er is voor jonge kinderen: zwemmen en gymmen. Maar veel kinderen willen toch het liefst lekker met een bal bezig zijn. Het is een goede manier om al vroeg in aanraking met sport te komen.

Felgekleurde ballen, hoepels en pionnen… dat zijn de materialen die we in de les gebruiken. FC Mini is sociaal, leerzaam, uitdagend en een leuk momentje waarop ouder en kind samen lekker bezig zijn. Niets moet en alles mag. Het gaat vooral om PLEZIER en samen bewegen!

De jongens en meisjes krijgen bij aanmelding een mooi tenue. De lessen vinden plaats op zondagochtend en duren 45 minuten. Zondag 8 maart starten Paul en Arné in sporthal de Amerhal in Made.

Voor meer informatie en aanmelden stuur een mailtje naar  [email protected] en volg ons op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws

Reacties