Ramon Clijsen verrassende winnaar 6e editie Alwin Lensvelt Memorial

Foto: Esther Rovers-van Seeters

De Amerhal was zondag wederom het strijdtoneel voor de Alwin Lensvelt Memorial. Alweer de 6e editie van dit invitatie toernooi in Made, dat door de ambiance en toernooi vorm voor vele deelnemers een jaarlijkse traditie is geworden.

Evenals in de voorgaande edities werd er in 3 klasse gestreden in 7 (voor)ronden en een finale per klasse tussen de 2 bovenste spelers van de ranglijst na die 7 ronden. In verband met blessures en ziekte waren er helaas nog wat afzeggingen gedurende de laatse 2 weken en met name in de A-klasse moesten een aantal van de topfavorieten (waar onder oud-winnaars Peter van Iwaarden (2013) en Johan vd Nieuwenhuisen (2017)) hierbij tot hun spijt verstek laten gaan.

Toen om 9:15 uur alle deelnemers gearriveerd waren, kon de definitieve indeling worden gemaakt en kon de B-poule om 9:30 uur van start met 32 deelnemers. De A-poule (18 deelnemers) en C-poule (16 deelnemers) speelden om 10:00 uur hun eerste wedstrijden.

In de C-poule was het Wim Bloemer (Die Meede) die ongenaakbaar was in een poule die door de vele Die Meede spelers oranje gekleurd was. De oud-winnaar van 2013 en verliezend finalist van 2014 (in 2015, 2016 en 2017 stond hij in de B-poule) won alle 7 wedstrijden in de voorronden. Daniel de laat (Die Meede) was met 6 punten de enige die in de buurt kon blijven. Daarna volgden 7 spelers met 4 punten, waarvan Fred de Bruyne (Die Meede), vanwege de hoogste weerstand, zich de nummer 3 uit de C-poule mocht noemen. Wim en Daniel namen het in de finale voor de 2e keer tegen elkaar op en wederom was het Wim die overtuigend (3-1) zijn 2e ‘ALM titel’ behaalde.

In de B-poule was het tot de laatste ronde spannend wie het in de finale tegen elkaar op mochten nemen. Achteraf bleek de 3e ronde een cruciale ronde. Óud winnaar van de B-poule, René Lauwerijssen (Backhands) ontsnapte met 11-9 in de 5e game aan een vroege nederlaag tegen Bram van Kuijck (TIOS’51)en ook Tommy Gimbrere (Belcrum) kwam met de schrik vrij na een nipte overwinning (13-11 in de 5e game) tegen Daan van de Heijden (TIOS’51). Rob Broumels liep tegen Mathieu Verdeyen (Belcrum) tegen zijn enige nederlaag aan. Tommy won in 5e ronde van René en verloor in de laatste ronde van Rob. Omdat René na de nederlaag tegen Tommy, de schade beperkt wist te houden, eindigden 3 spelers met 1 verliespartij bovenaan. Omdat Tommy en René (op papier) de sterkste tegenstanders hadden getroffen en dus de hoogste weerstand punten hadden, ging de finale tussen deze 2 spelers. Tommy, die in de eerste editie van de ALM in 2013 al een finale plaats in de A-poule achter zijn naam had staan, liet er in de finale geen twijfel over bestaan wie de sterkte was in de B-poule. Met een duidelijk 3-0 over winning kroonde hij zich zelf tot winnaar.

In de A-poule was het door het wegvallen van Johan vd Nieuwenhuisen (ziek), Richard Verstijlen (geblesseerd), Peter van Iwaarden (geblesseerd) en Joost van Mier (ziek) de top van het deelnemersveld aardig uitgedund en leken de beste kansen voor de (nu) als 1e geplaatste Jurgen Wens (Irene) te zijn. Er waren echter diverse kapers op de kust. In de eerste 2 ronden had Johan Verhoeve (Die Meede) het lastig tegen Ralph van Kouwenhoven (Smash) en Erik Verhage (Tanaka) maar kwam toch ongeschonden de altijd lastige openingsfase door. Jurgen Wens verslikte zich in de 2e ronde verrassende in Rene Vrins (Red Star’58) en Tristan Benschop (Die Meede) verloor in diezelfde ronde verrassend van Ramon Clijsen (TIOS’51). In de 3e ronde revancheerde Tristan Benschop zich met een goede overwinning op Tom Verhees (JCV) en won Ramon Clijsen van René Vrins. Johan Verhoeve won in een wederom lastige wedstrijd met 3-2 van Steven Tang (Belcrum), zodat er na 3 ronden nog maar 2 spelers ongeslagen waren: Ramon Clijsen en Johan Verhoeve. Volgens het principe van het Zwitsers systeem speelde deze 2 heren in de 4e ronde tegen elkaar en dit werd een eenvoudige overwinning voor Johan. Johan won ook zijn 3 laatste partijen onder andere een geweldige partij tegen Jurgen Wens, waarbij een 2-0 en 10-8 achterstand werd weggewerkt en in de 5e game met 2 mazzelballen werd beslist (13-11). Ramon had in de 6e ronde een identieke ontsnapping tegen Steven Tang, waardoor hij met één verliespartij aan de 7e ronde kon beginnen en bij winst tegen Jasper Sauer (Red Star’58) een finale plaats kon veiligstellen. Jasper won echter (3-2) en ook Steven won zijn laatste pot. Omdat Johan van Tom had gewonnen, kwamen er 3 spelers met 2 verliespartijen in aanmerking om het in de finale tegen Johan op te nemen. Het was uiteindelijk Ramon die de hoogste weerstand had en dus de finale plaats kreeg toegewezen. In de finale speelde Ramon een sterke en degelijke pot en liet Johan de emoties van een finale plaats in ‘zijn’ toernooi te veel parten spelen om met de juiste focus Ramon te bestrijden. In 3 nipte games (12-10, 13-11, 12-10) won Ramon de spannende finale en mocht hij de felicitaties en bijbehorende huldiging als winnaar ALM 2018 in ontvangst nemen.

Verslag door Johan Verhoeve

'

Reacties

article
44761
De Amerhal was zondag wederom het strijdtoneel voor de Alwin Lensvelt Memorial. Alweer de 6e
https://drimmelen.nieuws.nl/sport/44761/ramon-clijsen-verrassende-winnaar-6e-editie-alwin-lensvelt-memorial/
2018-11-12T18:59:04+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/92/2018/11/12190133/Ramon1.jpg
Sport