Tafeltennissers Die Meede 1 klaar voor landelijk avontuur

Foto: Wesley van Mook

Voor het eerst in het 46-jarig bestaan van TTV Die Meede gaat de Madese tafeltennisvereniging acte de présence geven op landelijk niveau.

De geschiedenis

Sinds 2006 is de vereniging aangesloten bij de NTTB en in het najaarsseizoen van 2010 werd voor het eerst op het hoogste regionale niveau gespeeld, echter pas sinds in het najaarsseizoen van 2016 lukte het de mannen van DM1 voor het eerst zich in de Hoofdklasse te handhaven. In het najaarsseizoen van 2017 was DM1 al dichtbij een promotie naar de landelijke 3e divisie, maar strandde toen net, in een bizar spannende competitie, op drie punten van de uiteindelijke kampioen.

Afgelopen seizoen lukte het dan uiteindelijk wel. De 2e plek was voldoende voor promotie, aangezien de uiteindelijke kampioen al van te voren had aangegeven van promotie af te zien.

Het team

Het team, dat in september het avontuur aangaat, bestaat uit:

Johan Verhoeve
(huidig clubkampioen, lid sinds 1977 en in 2008 de overstap naar NTTB gemaakt en sindsdien vaste speler van DM1)
Joost Speekenbrink
(in 2011 overgekomen van Belcrum en sinds 2012 speler van DM1)
Tristan Benschop
(in 2017 overgekomen van Alexandria’66 en sinds najaar 2017 speler van DM1)
Robin Heijnis
(in 2018 overgekomen van TIOS’51 en komend seizoen debuterend voor DM1)

De tegenstanders

DM1 is voor de najaarscompetitie ingedeeld in poule A van de 3e divisie. Op basis van ELO rating is het waarschijnlijk dat Hercules 2, SV Red Star’58 1 en De Toekomst 2 gaan strijden om het kampioenschap en SVE 4, Alexandria’66 2 en DM1 om behoud. Met Hercules (Terborg) en De Toekomst (Holten) als tegenstanders kan is meteen duidelijk dat landelijk ook ietwat langer reisafstanden inhoudt. SVE (Utrecht), Alexanderia (Rotterdam) en SV Red Star’58 (Goirle) zijn daarnaast weer afstanden waar we in Zuidwest normaliter niet wakker van liggen.

De thuiswedstrijden

Aangezien de landelijke competitie altijd op zaterdag wordt gespeeld, zal ook voor DM1 de zaterdag de vast speeldag gaan worden. De thuiswedstrijden zal DM1 spelen in de kleine zaal van de Amerhal om 14:30 uur op de volgende zaterdagen: 

  • 15 september (tegen Alexandria’66 2)
  • 29 september (tegen De Toekomst 2)
  • 13 oktober   (tegen SVE 4)
  • 17 november  (tegen Hercules 2)
  • 1 december   (tegen SV Red Star’58 1)

Die Meede 1 zal de steun van supporters hard nodig hebben, dus hopen ze velen te mogen begroeten in de Amerhal (en voor de ‘die hards’ uiteraard ook bij de uitwedstrijden).

 

 

Reacties