HHMR Trofee blijft in de familie

Jim en zoon Niels met de HHMR trofee en de replica
Foto: Suzanne Horrevoets-Knoop

Zondag jl is de 11e editie van de Hans Horrevoets Memorial Race gevaren onder uitstekende omstandigheden. 42 Boten in 3 klassen verschenen aan de start voor de vrijebaanwedstrijd.

 

Vrije baan

Deze vrijebaanwedstrijd houdt in dat er per klasse 3 boeien gerond moet worden in een zelf te kiezen volgorde. Zo mag er richting Keizerveersebrug of richting Moerdijkbrug gestart worden, wat later op de dag gunstig of minder gunstig uitpakt. Hoe draait de wind in de loop van de dag? Hoe ontwikkelt de stroming zich? Allemaal factoren die van invloed zijn op de uitslag. De windverwachting was pal zuid en 4-5 bft. Een stevige wind dus uit een uitstekende richting. Dit waren de ingrediënten voor een fantastische zeildag. Eindelijk, na 2 jaar te weinig wind gehad te hebben, konden de zeilers er tegenaan; een echte vrije baan.

 

3 Klassen

Om 12.10u vertrokken de grote kajuitboten (klasse A) in verschillende richtingen. Voor deze klasse waren de HD57 (vlak bij de Moerdijkbrug), de NM6 (een eind de Merwede op) en de BM2 (op de Bergse Maas, iets oostelijk van de Amercentrale), de te ronden boeien.
10 Minuten later mocht de grootste groep (klasse B) op weg naar het ‘Noordergat vd Vissen’, de HD 61 op het Hollands Diep en de SP2 in het Spijkerboor. Ook zij mochten de volgorde zelf bepalen.
Tot slot de open boten. Hiervoor had de wedstrijdcommissie een kleinere baan uitgelegd vanwege een aantal jeugdige deelnemers. De beste 6 van deze groep voeren de baan 2 keer, met een peperkoek voor de winnaar van de 2e manche. Hun 1ste manche zou meetellen voor de eindklassering.

Ook platbodems in klasse B
Ook platbodems in klasse B (foto: Inge van de Sande)

 

Uitslagen

Rond de klok van 15.00 u was iedereen moe maar voldaan binnen en konden de rekenmeesters aan de slag om de winnaars per klasse te bepalen, maar ook de overall winnaar.

Uitslag per klasse:
Klasse A:
1. Wim van der Wal met de Dads Toy (Bavaria 36)
2. Leo Middelkoop met de Friends (Cork 1720)
3. Kees Horrevoets met de Fast Too (Jeanneau Sun Fast 32)
Klasse B:
1. Roel van Rijckevorsel met de Blue Bird (Jeanneau JOD 24)
2. Peter van Doornmalen met de Gap (J22)
3. Geert Baart met de Maiden (Jeanneau Sun Rise 35)
Klasse C:
1. Jim Horrevoets met It takes 2, 2 tango (Spanker)
2. Marc Molenaar met de Magic Marine (Laser)
3. Frans Schellen met de Speedy (Spanker)

 

Overall winnaar

Daarna kwam het grote moment: wie mocht de ‘overall trophy’ mee naar huis nemen? De dochters van Hans, Bobby en Kit, werden naar voren geroepen om dit bekend te maken én de trofee uit te reiken. Doodse stilte.. Ze kregen het uitslag formulier te zien en ze slaakten een kreet van blijdschap. Jim en Niels Horrevoets hadden het gehaald. Voor het eerst in de geschiedenis bleef de Trophy in de familie. Vader en zoon stonden te glunderen dat het een lust was, opa Kees trouwens ook. Proficiat heren!

 

Jim en Niels Horrevoets ontvangen trofee uit handen van Hans’ dochters Bobby en Kit
Jim en Niels Horrevoets ontvangen trofee uit handen van Hans’ dochters Bobby en Kit. Rechts: voorzitter HHMR-comité Jan Broeken (foto: Chiel Camping)

 

Het was een mooi slot van een enerverend weekend! Op de zaterdag ervoor was de Miles4Justice al gevaren, een ‘tribute tocht’ voor getraumatiseerde hulpverleners. 60 Mensen beleefden een mooie dag in de Biesbosch aan boord bij zeilboten, motorboten en de ‘fluisterboot’.
Het hele weekend werd georganiseerd vanuit de loods van Huib en Clemetine Snoek die hun ruimte, evenals de voorgaande twee jaren, weer gratis ter beschikking hebben gesteld. Huib en andere sponsoren, hartelijk dank hiervoor!

Het HHMR-comite’.

(tekst: Kees Horrevoets)

www.hh-memorialrace.nl

facebook

 

'

Reacties

article
27140
Zondag jl is de 11e editie van de Hans Horrevoets Memorial Race gevaren onder uitstekende
https://drimmelen.nieuws.nl/sport/27140/hhmr-trofee-blijft-familie/
2017-10-03T16:08:22+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/92/2017/10/03152430/2017-10-03-PHOTO-00000584.jpg
Hans Horrevoets, Hans Horrevoets Memorialrace, HHMR, Jim Horrevoets, Niels Horrevoets
Biesbosch, Drimmelen, Opmerkelijk, Sport