VVD Drimmelen vraagt aandacht voor senioren- en starterswoningen

Foto: Pexels

Op vrijdag 16 maart sloeg VVD Drimmelen samen met inwoners van Lage Zwaluwe een ‘te koop bord’ in de grond op het Willibrordusterrein. Dit werd gedaan tijdens een bezoek van de Provinciale Statenfractie van de VVD.

Hiermee vraagt VVD Drimmelen aandacht voor het tekort aan woningbouw in de gemeente, vooral als het gaat om senioren- en starterswoningen. Het Willibrordusterrein is wat VVD Drimmelen betreft een geschikte startplek om dit tekort aan te gaan pakken door hier alvast seniorenwoningen neer te zetten.

Momenteel is er een tekort aan woningen in de gemeente. Lijsttrekker Tim Simons vertelt: “Het is goed wonen bij ons in de gemeente. Tijdens de vele gesprekken die we de afgelopen tijd hebben gevoerd, kwam vaak naar voren dat inwoners het liefste lang in hun eigen dorp blijven wonen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Zeker voor starters en senioren is het vaak ontzettend moeilijk een woning te vinden. Dit moet beter. Een bruisende gemeente heeft inwoners van allerlei leeftijden nodig. Hier moeten we beter op inspelen. Nu blijven woningbouwprojecten vaak erg lang hangen in de planningsfase of blijven ideeën op het bureau in het gemeentehuis liggen. Dit moet sneller”.

Dit tekort aan woningbouw in de gemeente Drimmelen wordt ook ondersteund door onderzoek. In een artikel van de NOS wordt de woningbouw van gemeentes in Nederland met elkaar vergeleken. Hieruit blijkt dat in Drimmelen in vergelijking zeer weinig bouwvergunningen

worden verleend, terwijl er wel relatief weinig woningen te koop staan. Met andere woorden: meer woningbouw is hard nodig.
Wat VVD Drimmelen betreft moet er in heel de gemeente meer aandacht komen voor woningbouw. Het Willibrordusterrein in Lage Zwaluwe is een uitermate geschikte plek om hiermee te beginnen. Het ligt vlak bij belangrijke winkels en andere voorzieningen en bewoners in het dorp hebben aangegeven hier ontzettend graag te willen komen wonen. Kandidaat raadslid Janet Crezée uit Lage Zwaluwe ging in gesprek met deze bewoners.
Janet: “Ik heb erg fijne gesprekken gevoerd met deze bewoners. Zij gaven aan dat het Willibrordusterrein vanwege de ligging echt de voorkeur heeft voor dit soort woningen. Ik ga me dan ook 100% inzetten dat deze woningen er ook echt komen.”

Reacties