VVD rolt de Rode loper voor veilige wandelroutes voor ouderen

Op zaterdag 10 maart rolt VVD Drimmelen bijna 1 kilometer aan rode loper uit in Made. VVD Drimmelen rolt deze rode loper uit om aandacht te vragen voor veilige wandelroutes voor ouderen in de gemeente.

Deze ‘rode loper route’ gaat van verzorgingstehuis ‘de Wijngaerd’ dwars door de winkelstraat in Made naar de Bernarduskerk waar het nieuwe dorpshart komt. Over deze route gaan vrijwilligers van VVD Drimmelen samen met bewoners van de Wijngaerd om te winkelen in het centrum van Made en vervolgens richting de Korenbeurs om daar van koffie en een gebakje te genieten.

Drimmelen nieuws sprak met Tim Simons, fractievoorzitter van VVD Drimmelen over het initiatief: ‘Deze loper leggen wij vandaag in Made, maar zijn natuurlijk in alle kernen te maken. Wij vinden het niet meer dan normaal dat je op je oude dag veilig kan winkelen of een rondje kan lopen in je dorp. Met de kwaliteit van deze stoepen lukt dat niet. Daarom hebben we in ieder dorp een Rodeloper Route, daarvan moet de kwaliteit altijd 100% goed zijn. De rodeloper route betekent dat de stoepen recht en zonder kuilen moeten zijn. Dat er goede verlichting moet zijn en dat er extra veilige oversteekplaatsen zijn.”

Kijk hier wat de rode loper routes zijn van alle kernen.

Reacties