112

Made-Geertruidenberg: ‘Foute vrienden’ rijden onder invloed

Foto: redactie

Politieteam Dongemond: Op zaterdag 9 november 2019, omstreeks 02.20 uur, zagen wij op de Stadsweg te Geertruidenberg een voertuig midden op de weg stilstaan. Dit voertuig viel op omdat deze met horten en stoten wegreed.

Wij gaven de bestuurder een stopteken. Hierbij stapte een 16-jarige jongedame als bestuurster uit het voertuig. Vanwege haar leeftijd, kon zij niet in het bezit zijn van een rijbewijs. Een ademtest gaf aan dat de bestuurster ook alcohol had genuttigd. Hierop werd zij meegenomen naar het politiebureau, waar zij 185 ug/l blies. Voor bestuurders zonder rijbewijs, geldt dezelfde limiet van 88 ug/l als voor beginnende bestuurders. Zij had dus twee maal zoveel alcohol genuttigd als toegestaan. Zij gaf aan dat haar 20-jarige vriend, welke als bijrijder in het voertuig zat, teveel alcohol had genuttigd en dat hij haar daarom liet rijden in zijn auto…

Even later, toen wij de minderjarige jongedame bij haar huisadres in Made afzetten, kwam er een ander personenauto langs het adres gereden, waarbij wij het vermoeden hadden dat het om vrienden van haar ging. Ook de bestuurder van dit voertuig kreeg van ons een stopteken. Dit voertuig werd bestuurd door een 19-jarige jongeman uit Raamsdonksveer. Ook nu zat de 20-jarige vriend van de eerdere jongedame als bijrijder in het voertuig. De 19-jarige bestuurder van dit voertuig, had ook teveel alcohol genuttigd. Op het politiebureau blies hij als beginnend bestuurder 555 ug/l, ruim 6x zoveel als toegestaan. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd.

Als kers op de taart, kwam enkele minuten later de 20-jarige jongeman uit Geertruidenberg, welke bij de twee eerdere controles als bijrijder in de voertuigen zat, nu zelf als bestuurder langs een andere politie-eenheid van ons gereden. Hij werd direct staandegehouden en bleek, zoals hij zelf al eerder aangaf, inderdaad teveel alcohol genuttigd te hebben. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij, als beginnend bestuurder, 350 ug/l. Vier keer zoveel als toegestaan. Nadat hij zijn vriendin en zijn vriend in de problemen heeft gebracht, is hij zelf dus uiteindelijk ook door de mand gevallen. Een avondje feesten, eindigde voor deze vriendengroep met een gezamenlijke afterparty op het politiebureau in Oosterhout.

Reacties