112

Crystal meth, terreur en bedreiging aan de Zwingel

Dinsdag 29 januari werd tijdens een eerste openbare rechtzaak bekend gemaakt dat er crystal meth (methamfetamine) werd geproduceerd in het drugslab aan de Zwingel in Lage Zwaluwe.

Beschoten

Eigenaar van het pand, een bekend Zwaluws ondernemersechtpaar, werd hiervoor oktober vorig jaar opgepakt. Al snel werd duidelijk dat de zoon van het echtpaar achter de drugsonderneming zat. De zoon gaf zich snel daarna zelf aan. Tijdens de rechtzaak verkaarde de zoon dat hij bedreigd werd en onder grote druk de synthetische drugsĀ produceerde. Hij zou zelfs beschoten zijn, tijdens de rechtzaak werd duidelijk dat er daadwerkelijk kogelgaten zijn aangetroffen aan de Zwingel. Verdachte Pedro D. gaf aan structureel bedreigd en mishandeld te zijn en had geen andere keuze dan de harddrug in de loods te produceren. De politie vond in de loods 30.000 liter drugsafval. Het pand is deze maand na grondig onderzoek officieel door de gemeente gesloten.

Breaking Bad

Crystal meth is bij ons vooral bekend van de Netflix serie Breaking Bad waarin een scheikundeleraar enorme hoeveelheden meth bereidt en steeds verder de criminaliteit inglijdt. In Nederland zijn niet veel gebruikers bekend. Vermoed wordt dat de productie vooral bestemd was voor het buitenland.

Reacties