112

Voetjesactie tegen woninginbraken

Foto: Wim Verhoeve

Tijdens Prinsjesdag 2018 heeft het kabinet aangegeven blijvend aandacht te houden voor ingrijpende misdrijven die mensen direct raken: de zogenaamde High Impact Crimes.

Woninginbraken maken hier deel van uit. De gedachte dat een onbekende in huis is geweest is namelijk zeer pijnlijk voor de betrokkenen en tast het veiligheidsgevoel aan.

 

Daling inbraken

De afgelopen twee jaar is het aantal woninginbraken in onze gemeente flink gedaald. Dit komt onder andere door een betere samenwerking tussen politie, het Veiligheidshuis en gemeenten. Ook maatregelen die inwoners zelf nemen zoals het deelnemen aan een WhatsApp groep van Alert Drimmelen en het verbeteren van inbraakwerende maatregelen dragen daar zeker aan bij!

 

Voetjesactie

In de week van de Veiligheid (8 t/m 14 oktober 2018) organiseren politie en gemeente weer een voetjesactie. Op maandagavond 8 oktober en woensdagavond 10 oktober gaan verschillende groepjes de gemeente in om bewoners bewust te maken van de inbraakrisico’s die er zijn. Ook wordt het gesprek met bewoners aangegaan om, vooral tijdens de donkere dagen, extra waakzaam te zijn. Tijdens de voetjesactie wordt gekeken naar zaken als niet afgesloten deuren en ramen en onvoldoende verlichting in/rondom woningen. Ook voor andere zaken is aandacht. Denk bijvoorbeeld aan alledaagse objecten in de openbare ruimte zoals containers en ladders die door kwaadwillende mensen gebruikt kunnen worden om een woning binnen te komen.

 

Meedoen

De politie en gemeente willen dit soort acties graag samen met inwoners uitvoeren. Heeft u tijd en interesse om samen met de politie en gemeente uw medebewoners bewust te maken van de inbraakrisico’s? En hier zelf misschien ook nog wel wat van te leren? Meld u dan aan! De avonden zijn van 19:00 uur tot 22:00 uur en worden afgesloten met een drankje. Per avond kunnen maximaal 10 personen deelnemen. Aanmelden kan door voor 3 oktober 2018 een e-mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van ‘voetjesactie’. U ontvangt daarna nog aanvullende informatie met onder andere de exacte locatie.

Informatie

Wilt u meer informatie over het voorkomen van een woninginbraak kijk dan op:

www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

 

Reacties

0