De Jerusalema Challenge, expositie Yvonne van Oosterhout en dorpsgericht werken bij Omroep Drimmelen

Vanaf 30 september om 19.00 uur zendt concullega Omroep Drimmelen beelden uit van onder andere onderstaande onderwerpen.

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1476/ Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 2170.

Personeel De Wijngaerd doet de Jerusalema Challenge

Op 23 september organiseerde de personeelsvereniging van De Wijngaerd in Made hun deelname aan de Jerusalema Challenge. De Zuid-Afrikaanse gospelbeat werd een jaar geleden online gezet door de Zuid-Afrikaanse dj en producer Master KG (24). Inmiddels wordt het lied wereldwijd omarmd door veel zorgmedewerkers die troost en lol zoeken in de coronapandemie. Nu vertoonde het personeel dus ook dit dansje, onder belangstelling van bewoners en omstanders. Wij genoten mee en spraken erover met Dilyne Netten en Anita Voermans.

Exposities in zaal De Abt in Terheijden- expostie Yvonne van Oosterhout

In de maanden juni tot en met september opende de Stichting Behoud de Antonius Abt iedere zaterdagmiddag van 13:00-16:30 gratis de deuren van het gebouw. Naast de geschiedenis en de bijzondere scheidingswand was er nu nog een reden om een bezoek te brengen: iedere twee weken exposeerde een lokale kunstenaar in zaalgedeelte ‘de Abt’. De tentoonstellingen variëren van foto’s tot schilderijen en van keramieken werken tot tekeningen. Wij gingen er meerdere malen op bezoek en maakten daar een serie over. In deze aflevering ziet en hoort u Yvonne van Oosterhout.

Hergebruik materialen uit de Antonius Abt Terheijden

Tijdens de renovatie van de kerk Antonius Abt Terheijden bleven er heel wat materialen achter. Wat kan de Stichting Behoud De Antonius Abt Terheijden dan beter doen dan bekijken of die materialen kunnen worden hergebruikt, waarmee dat tevens iets oplevert voor het behoud en voor de gemeenschap. Leo Vermeulen van de werkgroep vertelt er meer over. Ook laat hij vol trots het insectenhotel zien, dat hij bouwde met oude leien die van het gerestaureerde dak kwamen.

Dorpsgericht werken september

Iedere 2e helft van de maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. Dit keer heeft zij een gesprek met Corrie Marijnissen van SWO en Denise Roks van training en acteursbureau Hetsen en Visschers over het programma in De week van de eenzaamheid.

Reacties