Elke ziekte ontstaat door een patroon

Foto: Buro Boons

Advertorial – Ik ben Francette Boons, gezondheidscoach. Begin dit jaar ben ik gestart met een eigen coachburo dat is gevestigd in Made. In de afgelopen 15 jaar coachte ik vele mensen in hun persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en leefstijl. Ik heb ontdekt dat er buiten voeding en beweging nog een erg belangrijke pijler is die grote impact heeft op je gezondheid namelijk de invloed van leef- en denkpatronen.

Begrijp je wat je lichaam je precies wilt zeggen als het ziek is? Wat betekent dat signaal? Waar doet het precies pijn? Wat betekent die specifieke plek? Wat heb je nodig?

De Oosterse geneeswijze heeft al eeuwen lang de overtuiging dat bepaalde emoties gerelateerd zijn aan bepaalde organen. De oude chinezen maken geen onderscheid tussen lichaam en geest. Als iemand fysieke klachten ervaart, zullen er ook geestelijke zijn en andersom.

Onze eigen oude spreekwoorden en gezegden bevatten ook een eigen wijsheid. Denk maar eens aan “Wat heb je op je lever?”, of “Hartzeer hebben”, of “Wat neem je toch allemaal op je nek?”, of “Heb je eindelijk je gal gespuugd?”

Albert Einstein bewees in zijn relativiteitstheorie dat er een verband is tussen massa en energie. Kort door de bocht vertaald : alles heeft een eigen energie. Een huis, een mens een dier, een lichaam, een orgaan, een gevoel, een pijn, een gedachte. Kun je je voorstellen dat als je een (bewuste/onbewuste) positieve of negatieve gedachte hebt over jezelf, jij positieve of negatieve energie stuurt naar jouw eigen energiesysteem? Wat zou het effect zijn van een jarenlange negatieve gedachte? Of een vastzittend trauma? Of een belemmerende overtuiging?
Positieve leef- en denkpatronen brengen gezondheid, negatieve patronen maken je ziek. Als je kunt achterhalen welke patronen je ziek maken, kun je ook onderzoeken welke patronen je weer gezond maken.

Ik heb een programma gemaakt waarin al deze conclusies samenkomen. Het is een programma waarin ik samen met jou op zoek ga naar de aanjager van jouw ziekte, naar welke patronen je ziek hebben gemaakt en hoe je deze patronen weer kan ombuigen naar gezonde patronen. Binnen 6 maanden weet je hoe je ze toepast in de praktijk en ga je ervaren dat je gezondheid verbetert.

Mijn manier van je gezondheid verbeteren heeft niets te maken met het gebruiken van medicijnen. Het is niet dat ik vind dat medicijnen niet nodig zijn. Wat ik toejuich is integrale geneeskunde; het beste bij elkaar brengen vanuit verschillende invalshoeken.
Ik ben ervan overtuigd dat mijn programma jouw lichamelijke en geestelijke gezondheid enorm kan verbeteren. Uiteraard is dit afhankelijk van jouw inzet en doorzettingsvermogen en de bereidheid om met jezelf aan de slag te gaan.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je er wat meer van weten? Bel me gerust of stuur me een mailtje, ik sta je graag te woord.

Reacties