Gezellige en sportieve zondag voor Judoclub Made

Foto:

Zondag 24 november was een gezellige en sportieve dag voor onze club. In de ochtend bracht Sinterklaas een bezoek aan de dojo van Judoclub Made. De wedstrijdjudoka’s trokken in de ochtend juist naar een nationaal toernooi te Beek en Donk. In onze eigen dojo werden de allerkleinste judoka’s goed opgewarmd door juf Sarita en meneer Lex, zodat ze goed konden zingen en stunts konden doen voor de Sint. Na een warm ontvangst door voorzitster Miriam Tiekstra (die nog bekend was bij de Sint van vroeger), werden de kinderen getrakteerd op een prachtige show en deden enthousiast mee! Natuurlijk wachtte aan het eind van de ochtend een lekkere verrassing.

Op het moment dat onze kleine judoka’s konden rollebollen en pepernoten snoepen, ging de delegatie wedstrijdjudoka’s van judocombinatie Made en Haragei de mat op in Beek en Donk.  Dit keer was het een groep van 16 judoka’s die onze clubs vertegenwoordigden. Ilse Vissers en Rohan van der Wolf behaalden de 2e en 3e plaats. Zij kwamen echter uit in een kleine poule. De wedstrijdorganisatie gaf in dit geval alleen de medailles aan de 1e en 1e en 2e plaats. Jammer, maar soms gaat dat zo. Goed gedaan beide!

Ook de andere judoka’s hebben weer gestreden als leeuwen. Dit leverde voor de meesten wel één of meer partijen winst op. Maar in grotere poules kom je met een paar partijen winst niet snel op het podium. De gespeelde partijen van vandaag zijn weer mooie leermomenten, waarmee de judoka’s in de lessen bij Judoclub Made en team Haragei weer lekker aan de slag kunnen. En wat vandaag ook weer duidelijk werd is dat de judoka’s onderling elkaar echt het beste gunnen. Ze moedigen elkaar aan langs de mat, helpen elkaar opwarmen en wisselen tips uit. Dat is waar echte sportiviteit ook om draait! Ga zo door kanjers!

 

Reacties