“De kinderen vroeger naar de opvang brengen geeft juist méér rust en regelmaat”

Foto:

Sinds begin dit jaar biedt locatie Twister de mogelijkheid om kinderen die van de VSO (Voorschoolse opvang) gebruik maken al om 7:00 uur in plaats van 7.30 uur te brengen. Danielle van der Horst, moeder van Estee van 4 en Rinus van 6, geniet er juist van dat haar kinderen aan een gedekte ontbijttafel kunnen aanschuiven en dat zij in alle rust afscheid van hen neemt om de dag te beginnen.

We spraken haar over de voordelen van deze extra optie: “Het geeft voor mij ontzettend veel rust om de kinderen te brengen in een setting waarbij iedereen relaxed aan een nieuwe werk/schooldag begint. Daarnaast stap je zelf vóór de grote drukte van 7.30 in de auto en is je dag van het begin af aan al minder hectisch.“

Twister startte de pilot omdat ouders hier nadrukkelijk om vroegen. “De overdracht met de leidsters is altijd fijn, even een kort praatje met ze voordat de dag begint, met de aandacht  op het kleine groepje kinderen, dit in tegenstelling tot de grotere groep die om half acht start en toch net wat gehaaster over lijkt te komen…” Danielle is er daarom ook van overtuigd dat zij haar kinderen juist een plezier doet om ze extra vroeg te brengen, zij eten samen met de leidsters hun boterham, krijgen een gevarieerd aanbod aan eten op tafel en moeder laat ze met een gerust gevoel achter.

Estee en Rinus komen 4 dagen naar de voorschoolse opvang, 3 dagen daarvan werkt Danielle buiten de deur en de 4e is zij thuis. “Juist die 4e dag maakt dat ritme en regelmaat voor mij overduidelijke positieve punten zijn, tijdens werkdagen zijn ze toch altijd al op tijd wakker dus dan is er toch niets leuker dan dat je met je eigen leeftijdsgenootjes de dag opstart?”

Buiten het belangrijkste feit dat de kinderen en Daniëlle veel ‘leuker’ de dag beginnen zijn er ook voordelen op financieel gebied. “Voor de extra kosten hoef je het zeker niet te laten,” zegt de enthousiaste moeder. “Het is een half uurtje extra en daarnaast bied je jezelf ook meer mogelijkheden om ruildagen in te zetten omdat je ook meer uren afneemt.”

Een win-winsituatie dus, Daniëlle blijft graag van deze mogelijkheid gebruik maken.

Wil jij ook meer weten over de mogelijkheden van (vervroegde) voorschoolse opvang, bij Twister of een van onze andere BSO-locaties? Neem dan contact op met afdeling planning: [email protected]

 

Gerdy Zijlmans, Kinderopvang Eskadee

Reacties