Foto:

Op het moment dat we Saskia Heijne spreken vertelt ze ons dat haar dochter Ida inmiddels is gestart op de basisschool. Ze is op 17 oktober jarig, dus is ze net voor de herfstvakantie ‘overgevlogen’ van de peuterspeelgroep ’t Stuifke naar groep 1 van de Stuifhoek.

“Het is een groot voordeel dat ’t Stuifke in hetzelfde gebouw gevestigd is, waardoor al veel vertrouwd aanvoelt. Ik ben hier erg enthousiast over, want de grotere kinderen vinden het leuk de kleintjes te helpen en worden zo gestimuleerd in hun verantwoordelijkheidsbesef, terwijl de kleintjes  juist bij oudere kinderen zien hoe dingen ook aangepakt kunnen worden”.

De reden dat we contact hebben met Saskia is vanwege haar ervaringen met Ida op de peuterspeelgroep, maar vooral over hoe ze het 2e gedeelte, waarin haar dochter ook deel heeft genomen aan de 3+-groep heeft ervaren. Deze specifieke groep voor kinderen van 3 jaar is in het leven geroepen om de kindjes extra te stimuleren bij hun ontwikkeling en om ze voor te bereiden op het basisonderwijs. Dat betekent dat de kindjes die 3 jaar zijn geworden een 3e dagdeel naar de groep komen en de leidsters hun werkzaamheden vooral inzetten op extra vaardigheden als tellen, rekenen en taal.

“Diana, Patricia en Ellen maken met hun enthousiasme op de peutergroep een feestje voor de kinderen. Ze geven de kinderen met een vrolijke noot alle kansen en ondersteuning om zichzelf te ontwikkelen. Een groot voordeel van de 3+ groep is dat kindjes een bevestiging krijgen dat ze meer kunnen dan de kindjes van 2 in een kleinere groep. De leidster biedt ook hier maatwerk ”, gaat Saskia verder. “Ze biedt extra activiteiten aan en er is regelmatig samenwerking met de kleutergroepen waardoor de overgang van peuter naar kleuter soepel verloopt.”

Dat is heel fijn om te horen, want deze groep is juist daarvoor in het leven geroepen, de kindjes kunnen zo ook goed laten zien wat ze kunnen en wat ze bezig houdt. Dat extra dagdeel per week heeft daar een positieve invloed op en het is fijn dat Saskia dat ook zo heeft ervaren.

Eskadee heeft meerdere Peuterspeelgroepvestigingen in de dorpen Made, Terheijden, Wagenberg en Hooge Zwaluwe, waar ook vaak voor de 3+ kinderen extra dagdelen worden aangeboden. Wil je weten of we ook iets voor jouw kindje kunnen betekenen? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar [email protected]

Gerdy Zijlmans, Kinderopvang Eskadee

Reacties