Volop bedrijvigheid in het gemeentehuis tijdens duurzaamheidsmiddag.

Wat is dat eigenlijk? Duurzaam leven? Dinsdagmiddag 8 oktober ondervonden kinderen uit de gemeente Drimmelen op verschillende manieren hoe je dingen kunt hergebruiken, wat het verschil is tussen scharreleieren en biologische eieren en maakten ze onder begeleiding van Jan en Joost van Stichting Bei een insectenhotel.

Ook werden interessante proefjes gedaan bij de Duurzame Ontdekbus en konden de kinderen daar een echte meelwormlollie maken.  Marnix van Brabant Water gaf een gastles aan de kinderen om ze uit te leggen welke weg water moet gaan voordat het uit onze kranen stroomt en  Cedric en Gerdy Bousché vertelden over het voedselbos.

T-shirts over die je toch niet meer draagt? Daar maak je dan toch een mooie tas van? Lisette en Ina lieten de kinderen zien dat niet alles weggegooid hoeft te worden maar dat je daar nieuwe dingen van kunt maken. En hoe leuk is het als je een zelfontworpen tas mee naar huis kunt nemen!

De dames van de Madese Natuurvrienden maakten met de kinderen kleurrijke dierenspeeltjes en sleutelhangers van restjes wol en oude spijkerbroeken en ook voor informatievoorziening voor de volwassenen was gezorgd in de vorm van de aanwezigheid van Groendakplant en de Energieambassadeur.

Om 18:15 sloten we tevreden af. Stro en aarde als reminder aan de bedrijvigheid van deze energieke middag. We kunnen de duurzaamheidsmiddag, georganiseerd door Gemeente Drimmelen, Kinderopvang Eskadee en Duurzaam Drimmelen zeker wel geslaagd noemen! Op naar nog meer duurzame dagen!

Gerdy Zijlmans, Kinderopvang Eskadee

 

Reacties