Radio-intervieuw Jessica Voets met ervaringsdeskundige: ‘trauma na het gebruik Ayahuasca’

Vandaag is een man uit Zeeland overleden na het bijwonen van een healing. Tijdens die zogenoemde ‘Warrior sessie’ werd vermoedelijk het hallucinerende en verboden middel Ayahuasca gebruikt. De buren zagen de man trippen in de tuin van het huis waar de sessie plaatsvond. Hij is laten in het ziekenhuis overleden. In april overleed een 31-jarige Hongaar na een bezoek aan zo’n sessie in Eersel.

Wie het middel al langer in het vizier heeft is onze columniste Jessica Voets. Zij deed onderzoek naar het uit Zuid-Amerika overgewaaide brouwsel dat meestal bestaat uit twee bestanddelen: delen van een slingerplant en bladeren van een struik die DMT bevatten (een hallucinogeen middel dat de waarneming sterk kan beïnvloeden). Het zorgt voor sterke hallucinogene en lichamelijke effecten. Zij schreef hier eerder 2 columns over.

Radio-interview

Luister ook het het interview waarin Jessica uitvoerig praat met Linda, zij heeft het middel gebruikt en deelt haar ervaringen. En met Monique, therapeute die ons uitlegt wat de gevolgen zijn van het gebruik van Ayahuasca: “Alle trauma’s komen in 1 keer boven. Het lichaam is niet altijd in staat dit allemaal te verwerken. Het kan ook al na 1 keer gebruiken misgaan.”

LEES OOK: Column Jessica Voets: Ayahuasca deel 1

LEES OOK: Column Jessica Voets: Ayahuasca deel 2

Reacties