Column Jes!-sica Voets: Writer’s block

Foto: @Jessica

Writer’s block, oftewel schrijversblokkade. Ik had ervan gehoord, maar nog nooit ervaren. En jeetje, het is wat. Niet weten waar je over moet schrijven. En als je het dan wél weet, dan weet je niet hoe. Daardoor ging het schrijven me de afgelopen maanden met moeite af. Column-onderwerpen kwamen lastig naar boven. Maar als ik eraan begon, waren ze wonder boven wonder sneller klaar. Iets precies zo schrijven zoals je het denkt en voelt, scheelt immers een hoop gedoe!

Met het schrijven van interviews voelde ik een enorme drempel en kan er maar moeilijk voor gaan zitten. Er komt gewoon niks uit mijn vingers! Het voelt alsof ik weer opnieuw moet leren lezen en schrijven. Zelfs bepaalde woorden lijken plots te zijn verdwenen uit mijn woordenschat. Ondanks dat ik mijn werkende- en vrijwilligersleven eigenlijk hartstikke leuk vind, begon ik er steeds vaker met lood in mijn schoenen aan. En dat was niet alleen met het schrijven zo…

Daarnaast ben ik normaal gesproken een persoon die vóór de deadline haar zaken af heeft, maar nu kwam ik er precies op de deadline mee aanzetten.

Pfff! Wat een gedoe!

“Maar, hoe komt dat nou eigenlijk dan? Dat moet toch een reden hebben?” vroeg de ORTS-manager me. ‘Tja, goeie vraag’, dacht ik. ‘Waarom heb ik die zelf niet bedacht?!’ Maar wat fijn dat hij het vroeg! En doorvroeg! En na wat mitsen en maren kwam ik erachter dat het soms best lastig is om wat ik doe, vooral alleen te doen. Ook heb ik de laatste tijd nogal wat tegenstand gehad, iets dat me blijkbaar niet in de koude kleren is gaan zitten. En dat nu een behoorlijke dosis zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen van me vraagt.

Dus, hoe nu verder? Het wordt lastig als dit langer aanhoudt. Maar mijn motto is dat ik hetgeen er in mijn leven voorbij komt aanga, en waar mogelijk van leer.

Dus, ook dit ga ik gewoon lekker aan.

Kom op zeg, ik heb wel voor hetere vuren gestaan!

Jes! Radio-TV-Schrijfsels: jessicavoets.wordpress.com

Deze column verscheen eerder in Het Kanton

Reacties