Riksja project Terheijden genomineerd door Surplus Welzijn

Foto: Surplus Welzijn Drimmelen Facebook

Het Riksja project van Surplus Welzijn Drimmelen is door de ANWB genomineerd als mogelijke prijswinnaar van 10.000,-

Hiervoor hebben we veel stemmen nodig. Dus stem allemaal op ons via www.ANWB.nl/stem. Zoek naar “fietsen alle jaren” Riksja Terheijden.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Een uitspraak die in het welzijnswerk vaak van toepassing is. Het geeft vooral aan dat je door samen te werken en verbindingen met elkaar te zoeken meer kunt bereiken. Vanuit Surplus Welzijn willen we graag met verschillende samenwerkingspartners een Riskja aanschaffen. De Riksja is bedoeld om ouderen en kwetsbare inwoners die zelfstandig niet (meer) kunnen fietsen het gevoel terug te geven van ‘de wind door je haar’ en ‘de zon op je bol’

Samen met een begeleider, dit kan mantelzorger/vrijwilliger/man/vrouw/broer/zus etc. zijn, gaat men langs plaatsen waar vroeger gewoond en/of gewerkt is. Onderweg worden er herinneringen met elkaar gedeeld.

Onderzoek wijst uit dat deze fietstochten enorm bijdragen aan de vitaliteit van de deelnemers. Mensen die nauwelijks nog spraken, gingen dat weer doen, andere mensen die erg somber geworden waren, kwamen vrolijk terug van het fietsen. En slechtziende deelnemers legden aan vrijwilligers uit dat fietsen draait om het gebruik van al je zintuigen: bloemen ruiken, naar de vogels luisteren en de wind in je haar voelen.

Tekst en foto: Surplus Welzijn Drimmelen

Reacties

0