We voorspellen een uitstekende HANAMI SAKURA week

Derde keer lente! Gelet op de weersverwachtingen heeft het er alle schijn van dat het dit jaar voor de derde keer Lente  gaat worden! Dit keer na een weekje winterweer in april!

Het hoort er allemaal bij in dit klimaat

We voorspellen op basis van de weerberichten een uitstekende HANAMI SAKURA week, de week dus van het KERSENBLOESEMFEEST. We voorspellen dat veel (late) (sier)kersenbomen nog in bloei zullen staan al zullen er ook wel zijn waar de vruchtzetting is begonnen. Het hangt toch veel af van soort en standplaats….. Maar de vooruitzichten voor het komende paasweekend zijn uitstekend!

Belangrijke elementen die horen bij de viering van een Kersenbloesemfeest zijn toch wel Bewustzijn, Ontspanning en Genieten!

Kun je ook in Drimmelen Kersenbloesemfeest vieren?

Dat kan want er staan kersen en sierkersen genoeg. Op Veld voor Verder in Hooge Zwaluwe staan er maar ook aan de Ameroever in Lage Zwaluwe is door Harry Bakker vorig jaar zo’n Hanami Sakura kersenboom geplant. Volgens de laatste berichten doet ie het prima. En op veel meer plekken staan de bomen dus zoek ze maar op!

De grote vraag is dus of je deze week of met Pasen gewoon op het goede moment de tijd kunt nemen om je picknickmandje en je picknickkleedje op te pakken en familie/vrienden uitnodigt onder de kersenboom om aandacht te geven aan elkaar en aan de omgeving!

Tips voor een goede viering

  • DELEN, als je je picknickmand openstelt voor anderen en die doen dat dan ook voor jou dan is er vast genoeg en gevarieerd eten en drinken voor iedereen;
  • RUST, als je nu eens al dat lawaai en al die elektronica en al dat uitlaatgasserige vervoer en al dat georganiseer thuis laat;
  • LENTE, wees lente in kleding en gedrag! Dat kan gaan over kleur en bloemen en een blij gezicht en muziek en een verhaal of een gedicht of wat je ook maar bedenkt!

Op de facebookpagina Breda Bloesemt vind je suggesties waar je in Breda kunt vieren en uiteraard kun je suggesties toevoegen☺

 

Reacties