Leerlingen kiezen favoriete waterspeeltoestellen zwembaden

Op vrijdag 5 april ging wethouder Jan-Willem Stoop naar basisschool De Lage Weide om leerlingen hun favoriete waterspeeltoestellen uit te laten kiezen. De wethouder heeft een duur bureau ingeruild voor 60 kleine adviseurs die allemaal een voorkeur mogen uitspreken.

De Wethouder van Geluk vindt dat Geluk en zwemmen dicht bij elkaar liggen. Stoop: “De Randoet is al oud. In 1972 is het zwembad gebouwd. Ook Het Puzzelbad in Terheijden stamt uit de jaren ‘ 70. Het was in die tijd eigenlijk noodzaak dat er zwembaden werden gebouwd want mensen gingen in meren, sloten en kanalen zwemmen wat steeds gevaarlijker werd. Zwemmen is door de jaren heen steeds recreatiever geworden, ook spelen is een belangrijk onderdeel.  De Randoet en Het Puzzelbad gaan nog 25 jaar open. Minstens! Maar er moet gemoderniseerd worden. En daar hebben we van de raad ook een prachtig budget voor gekregen van 2,5 miljoen. Dat is ook nodig want alleen het openhouden van de zwembaden kost de gemeente jaarlijks 300 tot 360 duizend euro. Daarnaast gaan we de gasketel vervangen door waterpompen. Maar we willen ook een splashcentrum voor de jeugd. De gele waterglijbaan blijft, we willen vooral het huidige peuterbad aanpakken voor de iets jongere kinderen. Het thema wordt “Onderwaterwereld.”

                           

De elf waterspeeltoestellen worden getoond en alle kinderen mogen een favoriete top 4 uitkiezen. Als dank krijgt iedereen een vrijkaartje voor komend zwemseizoen. De zwembaden blijven dit seizoen gewoon open, komende winter gaat de verbouwing plaatsvinden en het zwemseizoen van 2020 wordt het splashcentrum geopend.

 

Reacties