“Uiteindelijk was het de investering ontzettend waard!”

Foto:

Ik sprak met Nicole Schoenmakers, moeder van Marit. Marit is ruim 3 jaar en gaat met veel plezier naar Peuterspeelgroep Madelief in Made. Daar wordt ze intensief begeleid door een groep enthousiaste medewerkers: Stijna, Franka en Colinda.

“Ik vond het moeilijk om Marit 4 ochtenden per week weg te brengen, maar gelukkig voelden de medewerksters van Madelief dat feilloos aan.” Zij stelden Nicole gerust en vertelden haar dat zij als ouders de beslissing mochten nemen als bleek dat Marit toch nog wel erg jong was om 4 dagdelen van huis te zijn. “Juist dat meedenken, op tijd op de hoogte stellen door persoonlijke overdracht als ik Marit breng of op kom halen, maar ook door de informatie via de app, maakt het voor ons als ouders makkelijker om toch aan dit traject mee te doen.”

Een jaar geleden voelde dat namelijk nog heel anders, Nicole wist niet wat er met haar dochter aan de hand was, ze leek zich niet goed te kunnen uiten, misschien was het een soort van faalangst, want in grote groepen sloeg vaak de paniek toe. Altijd aan het handje blijven lopen, zoals ook in het begin aan de ‘rokken’ van de medewerkers van Madelief; het was een gewoonte voor haar geworden.

“Uiteindelijk bleek dat Marit gewoon extra begeleiding nodig heeft; wat extra ondersteuning in ontwikkeling, dat was wat ze goed kon gebruiken. Via het consultatiebureau kregen we een VVE-indicatie voor Marit. Deze verklaring zorgt ervoor dat ze extra begeleiding krijgt om een goede basis te leggen waarmee ze straks onder andere ook goed mee kan komen op school. Daarnaast wordt ze ook gezien door een logopediste, waar we ook erg over te spreken zijn.”

Buiten de voorschoolse vaardigheden merkt Nicole ook dat Marit veel meer zelfvertrouwen heeft gekregen, waardoor ze, ook al brengt ze haar 4 dagdelen weg, een veel gelukkiger kindje heeft als ze weer samen thuis zijn! Het geduld waarmee de begeleidsters dit doen, geeft dat Nicole alle vertrouwen erin heeft dat het goed gaat komen.

Nicole: “De medewerkers zijn zo verschillend en toch hebben ze dezelfde benadering, juist hun verschil in karakter maakt dat Marit ook geprikkeld wordt om met diverse omstandigheden om te gaan. Het is een topteam zo samen! Daarnaast zorgen de medewerkers ook altijd voor een kort gesprek en verslagje voordat het bezoekje aan het consultatiebureau is en dat maakt dat de cirkel rond is.”

Marit wordt 26 november 4 jaar en gaat na de zomervakantie naar school in Wagenberg. Dat komt omdat Nicole en haar gezin een paar weken geleden zijn verhuisd. “Maar tot de tijd dat de kleuterklas de deuren voor Marit openzet, breng ik haar graag nog 4 keer per week naar Madelief, want nu het zo super goed gaat, ga ik haar niet belemmeren in haar ontwikkelingen”, zegt Nicole overtuigend.

Wil jij  ook meer weten over Peuterspeelgroep Madelief, VVE of onze medewerkers leren kennen? Kom dan maandag 8 april een bezoekje brengen tijdens onze Open Dag: tussen 9:00 en 15:30 vertellen onze leidsters je er graag meer over!

Gerdy Zijlmans, medewerker Eskadee

 

'

Reacties

article
48522
Ik sprak met Nicole Schoenmakers, moeder van Marit. Marit is ruim 3 jaar en gaat
https://drimmelen.nieuws.nl/nieuwsberichten/48522/48522/
2019-03-29T10:08:39+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/92/2019/03/29100826/foto-Open-dag.jpg
Nieuws