112

Inbrekers juwelier nieuwstraat Made op heterdaad aangehouden

Foto Pexels
Foto:

Op maandag 25 maart 2019, om 22.15 uur, werden wij gealarmeerd door een oplettende getuige welke gestommel hoorde afkomstig vanuit een juwelierszaak aan de Nieuwstraat in Made.

De melder vond dit, gezien het tijdstip, verdacht. Hierop zijn wij met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Al snel hadden wij het pand rondom dichtgezet. Een collega nam waar dat er aan de achterzijde van het pand een deur geforceerd was. Kort hierna werd er beweging in het pand waargenomen.

Toen de verdachten in de gaten kregen dat er politie buiten stond, vluchtten zij het dak op. Mede omdat wij het pand rondom goed dicht hadden gezet met meerdere collega’s en een politiehond, konden zij echter geen kant uit. Hierop werden de verdachten gesommeerd naar beneden te komen. Twee verdachten gaven hier gehoor aan en zijn direct aangehouden. Een derde verdachte is, na een zoektocht in het pand, verstopt op de zolder aangetroffen en aangehouden.

De verdachten zijn 21, 42, en 45 jaar oud en komen uit de omgeving van Ede en Nijmegen. De verdachten zullen later op dinsdag gehoord worden door de recherche.

Mooie samenwerking tussen een oplettende burger en onze collega’s, met een prima resultaat!

Politieteam Dongemond

Reacties