Column Jes!-sica Voets: Positiviteit

Foto: @Jessica

Positief zijn in een wereld die soms helemaal door lijkt te draaien, hoe doe je dat? Zou je het negatieve nieuws moeten mijden? Of een onverschillige houding aannemen? Want: “Je kunt er toch niets aan veranderen?”

Bagger

Om zomaar even wat van deze vervelende ‘bagger’ te noemen: Vorige maand reed een man met opzet een Dongense supermarkt binnen en liet personeel en omstanders in shock achter.

R. Kelly

Of Brexit en de onwil of onkunde om tot een deal te komen. En, om het nog ‘gezelliger’ te maken: de Amerikaanse zanger R. Kelly wordt vervolgd wegens diverse aanklachten voor lichamelijk, mentaal en seksueel geweld en seks met minderjarigen. Ondanks dat hij bizar genoeg wordt gesteund door vele trouwe fans, lijkt deze succesvolle machthebber er nu niet –zoals voorgaande jaren- vanaf te komen met schikkingen. Dat klinkt dan weer wel positief! Door sommige radio(stations) wordt zijn muziek nu zelfs geboycot. En ook ik steun de slachtoffers en draai in mijn radioshow zijn liedjes niet meer.

Plastic

Het is wat, al dat negatieve nieuws. Maar volgens mij kun je alleen door goed op de hoogte te zijn er ook iets –hoe klein ook- aan doen. En is het tegelijkertijd goed om weet te hebben van al het moois dat er is! Want, we nemen namelijk tegelijkertijd steeds bewustere keuzes. Zo meldt het RIVM bijvoorbeeld dat Nederlanders gezonder zijn gaan eten, met meer groenten en fruit, en minder vlees en suikerhoudende dranken. Er zijn minder HIV-diagnoses, onderzoekers ontwikkelen een apparaat dat het risico op diabetes al in een vroeg stadium voorspelt, en in Oosterhout is het aantal werkzoekenden licht gedaald en zijn de vacatures gestegen. De Europese Unie verbiedt bepaalde plastic wegwerpartikelen waarvan is bewezen dat zij op het strand en in zee belanden, en dus ziekmakend zijn voor dieren. En een Amerikaanse studente staat een deel van haar lever af, aan haar oppaskind dat ze pas net kent.

Positiviteit: Gepaste actie, juist IN negativiteit.

En tegelijkertijd jezelf voeden met dat wat opbouwend voor je is.

Ik wens je een positieve dag!

jes!
Verhalen van kracht en hoop.
Radio-TV-Schrijfsels

Bron: Weekkrant Het Kanton

Reacties