Droneteam Brandweer Midden- en West-Brabant zoekt versterking

Het droneteam van de Brandweer Midden- en West-Brabant heeft op korte termijn plaats voor nieuwe dronepiloten. Als piloot maak je deel uit van het droneteam dat op veel fronten nog in de kinderschoenen staat.

Dus lijkt het je leuk om in deze pioniersfase in te stappen en in nauwe samenwerking dit team verder mee vorm te geven en toekomst proof te maken? Lees dan verder.

Brandweer Midden- en West-Brabant wil met een professioneel droneteam op korte termijn gaan voldoen aan alle uitgangspunten die gesteld worden in de landelijk vastgestelde visie op drones. Eén van de eerste stappen op weg daar naartoe is het opleiden van voldoende piloten om de inzet van het team bij toekomstige uitrukken te garanderen.

Het droneteam is gestationeerd in de brandweerkazerne van Oosterhout en wordt aangestuurd door het Afdelingshoofd Repressie van brandweercluster Noord (Jack Suijkerbuijk). Het team bestaat – naast piloten – uit ondersteunende medewerkers, namelijk waarnemers en sensorbedieners.

We vinden het van groot belang dat het droneteam een multidisciplinaire samenstelling heeft, waardoor middelen, kennis en/of ervaring worden ingebracht vanuit de verschillende bedrijfsonderdelen en/of ketenpartners van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (VRMWB), zoals GHOR, gemeenten en Politie. De inzet van het droneteam kan op basis van deze samenstelling op termijn voorzien in een behoefte van al deze betrokken partijen. Een repressieve achtergrond is hierbij géén vereiste.

Kijk op de website van de brandweer Midden- West-Brabant hoe je kunt solliciteren

Reacties