Week 7 van de afval race van Aldo

Een tijdje geleden mochten de mastertrainers van de Afvalrace zich voorstellen. Deze week mag ik mijn ongezouten mening geven over mijn begeleiders. Wat ik erg prettig vind is dat ik meerdere begeleiders heb binnen de Afvalrace die allemaal op hun eigen vlak erg bijdragen aan mijn voortgang.

Groepstraining

Ik volg mijn groepstrainingen in Oosterhout bij Michael, die ondanks zijn militaire achtergrond, grootse fysiek en dito kapsel zeker geen drillsergeant is. Hij is heel geduldig en legt altijd alles uit in veel verschillende niveaus bij de oefeningen. Maar wat ik het knapst vind is dat hij alles ziet. Kleine blessures die je probeert te verbergen omdat je gas wil geven? Vergeet het maar. Steevast gevolgd door de vraag: Waarom zeg je dat niet vooraf? Maar ook bij oefeningen is Michael tot het kleinste detail oplettend zodat je de oefeningen goed uitvoert en je resultaat boekt en geen blessures riskeert.

Personal training

Mastertrainer Robbin is naast mijn fysieke trainer ook mijn persoonlijke trainer. Hij denkt mee over alle dingen die bij de Afvalrace en het dagelijks leven spelen. Vaak is het daarbij alsof het je maatje van vroeger is, iemand die je echt goed kent. Hij is degene waar je alles tegen kunt vertellen, al je frustraties en je successen. Gedurende de week hebben we regelmatig telefonisch of appcontact. Hij geeft dan tips of stuurt mij bij op mijn wilde plannen.  Op vrijdagochtend trainen we samen met Maartje en dan hebben we erna een wat langer gesprek om de vooruitgang te bespreken en eventuele vragen en opmerkingen door te nemen.

Voedingsexpert

Voedingsexpert Suzanne is voor mij ook erg belangrijk. Ondanks dat ik weet hoe ik gezond moet eten loop ik door stress en tijdgebrek toch soms mijzelf voorbij. We spreken elkaar afwisselend telefonisch en face-to-face. Ze kan via de Enforce app mijn voeding en gewicht volgen en op basis daarvan de goede vragen stellen en tips geven zodat ik nog beter resultaat uit mijn 26 weken programma ga halen. Ze geeft inzichten waarmee ik de rest van mijn leven betere keuzes kan maken, zonder daarbij in flauwe clichés te vervallen.

Het Enforce team:

Het team achter de Afvalrace omvat nog veel meer mensen. Uiteraard is Eric de Jong het gezicht en de oprichter. Hij is super gemotiveerd en bruist altijd van energie om meer te doen en verder te gaan. Jill is onze rots in de branding, alle kleine en grote vragen, alle bijeenkomsten, Jill weet en regelt alles. Ervaringsdeskundige Marieke moet ook even genoemd worden. Ze is de veilige tussenpersoon en geeft vanuit haar ervaringen vaak goede en leuke tips hoe om te gaan met het bloggen, het sporten en de rest. Tevens zijn er looptrainingen, pro trainingen etc. etc. allemaal begeleid door toptrainers.

Plannen voor de volgende week

Het wordt weer een uitdagende week, met natuurlijk alle feestdagen en verleidingen. Uiteraard blijft het voor mij bij de groene alternatieven en veel bewegen.

Reacties