Leuk uitje: openlucht kerststal Den Hout

Foto: redactie

Sinds het sluiten van de kerk, was de schuur in de Achterstraat steeds het decor van de kerstviering op kerstavond.

Sfeervol en warm dicht tegen elkaar aan. Een mooi begin van kerst wat steeds druk bezocht werd. En daarom is dit jaar gekozen voor een nieuwe locatie die ruimte biedt aan iedereen, gelovig of niet. Met mooie kerstverhalen, muziek van een ensemble van het Houts Orkest, het koor van basisschool de Achthoek en het Houts Gelegenheidskoor. Houtse sprekers, maar natuurlijk ook ruimte voor Stefan Langer, Diaken van de parochie.

Op de Heuvel, tegenover t Klosterke, zal na 8 december een openlucht kerststal te vinden zijn. En hoe kan het begin van kerst nou mooier gevierd worden dan bij deze kerststal. Met buren, familie en vrienden buiten op een strobaal in het sfeervolle decor. Neem gerust een dekentje mee.

Belangrijk onderdeel van de viering zijn de gedachteniskaarsjes geworden, tijdens de viering worden de namen genoemd van dierbare overledenen. Voor al deze geliefde mensen zal een kaarsje branden op de Wetering, de vijver van de Houtse Heuvel.  Een kaarsje aanvragen kan, door een email te sturen (of een briefje) naar Kitty Caron – Vrachelsestraat 59 – [email protected] – kosten € 2,- (inclusief aandenken voor thuis).

De initiatiefnemers van de openlucht kerststal, gaan ook een wensboom plaatsen bij de stal. Bijzondere wensen groot of klein kunnen in de boom gehangen worden. Voorwaarde is wel dat het een wens voor iemand anders is, iets betekenen voor een naaste. De mooiste wensen zullen echt in vervulling gaan.

De Stille Nacht Viering begint om 17:15 uur op 24 december op de Houtse Heuvel.

 

'

Reacties

article
45108
Sinds het sluiten van de kerk, was de schuur in de Achterstraat steeds het decor
https://drimmelen.nieuws.nl/nieuwsberichten/45108/leuk-uitje-openlucht-kerststal-hout/
2018-12-02T07:32:48+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/92/2016/12/31075836/kerstboom.jpg
kerststal den hout
Nieuws, Nieuws uit de regio