Week 5 van de Afvalrace van Aldo

Foto: Aldo Dorigo

Het is voor Aldo een week waarin hij beseft wat hij eerst altijd fout deed.

Met het meedoen aan de Afvalrace ontwikkel ik meer dan uithoudingsvermogen en spiermassa en verlies ik meer dan vet en gewicht. Elke training werk ik zo hard mogelijk om zo veel mogelijk te bereiken. Tijdens de dagen dat ik niet train ben ik onrustig en wil ik meer doen. Vanuit mijn chaotische basis ben ik iemand die altijd alles af wil hebben. Als ik mijn taken af kan maken hoef ik niet gestructureerd of gepland te werken. Daarmee is gelijk mijn chaotische basis beschermd.

Momenteel moet ik leren plannen, voorbereiden en beheersing tonen. Tijdens de afvalrace ga ik namelijk niet van 120kg vandaag naar 85kg morgen. Zelfs het halve jaar dat we er voor uit trekken is maar een deel van de verandering. De rest van mijn leven moet het anders. Deze week ging het in combinatie met mijn werk en thuis toch even mis. Vlak na het begin van de Afvalrace ben ik met een nieuwe opdracht begonnen met mijn eigen bedrijf. Ik ben betrokken bij een spannend project, ik ben daar in gestapt middenin één van de uitdagende periodes van de bouw. De afgelopen week liepen de uren uit de klauwen en daarmee gaf ik voorrang aan mijn werk over mijn lichaam, exact hoe ik op het punt gekomen ben waarmee ik aan de Afvalrace gestart ben. Wat de Afvalrace en daarbij ook de verhalen voor voorgangsters Jill en Marieke mij geleerd hebben is dat het niet om de fouten gaat, maar over hoe je ermee om gaat. Ja, deze week was vooral met betrekking tot voeding en tijdverdeling niet goed, maar ik weet dat ik de komende weken, maanden en jaren er alles aan zal doen om het beste eruit te halen.

Mijn niet zo gezonde week

Maandag heb ik direct uit werk om half 7 getraind bij Michael, daarna wilde ik ons kleine nichtje bezoeken dus at ik een snelle hap onderweg. Dinsdag gewerkt, een goede maaltijd gegeten en toen nog even een rondje hard gelopen (mag ik dat zo noemen bij 8km/u?). Woensdag heb ik langer doorgewerkt, een pizza gegeten en ging ik door naar de training van half 9 bij Michael in Oosterhout. Donderdag was mijn vrouw Lindsey voor haar examen in Lichtenvoorde en daarom was het gemakkelijk om tot half 10 op het werk te blijven en wat zaken af te ronden. Het is ’s avonds namelijk zo lekker rustig op kantoor. Na de honden en de pony verzorgd te hebben heb ik nog snel een döner kebab gegeten en slapen maar. Op vrijdagochtend heb ik getraind bij Robbin, daarna ben ik voor de diploma uitreiking van Lindsey naar Lichtenvoorde gereden. Gelukkig had ik nog net wat tijd om wat yoghurt te kopen.

 

Na 2 jaar pittige opleiding heeft mijn vrouw tijdens het diner op vrijdagavond haar diploma mogen ontvangen. Echter hadden ze zaterdagochtend ook nog een programma en zo kon ik lekker een rondje gaan fietsen. Ondanks dat het soms wat meer zandpaden waren dan thuis heb een mooi rondje van 26km door de achterhoek kunnen rijden. Zondag op dringend advies van mijn trainers een verplichte rustdag gehouden.

Voorstellen van mijn trainer

Voor mijn blog heeft mijn Personal Master Trainer Robbin een stukje geschreven:

Even voorstellen:

Mijn naam is Robbin en ik ben 29 jaar. Ik ben werkzaam als Mastertrainer voor Enforce en hier vind ik het waanzinnig om te zien dat mensen voor zichzelf durven te kiezen en het gevecht met zichzelf en de kilo’s aan durven te  gaan. Mensen die brutaal eerlijk naar zichzelf durven te kijken, zich daar mee durven te confronteren en daar vervolgens naar durven te handelen. Ongeacht wat daar bij komt kijken en wat dit allemaal teweeg brengt. Om dit te mogen begeleiden en een onderdeel van hun proces te mogen zijn is fantastisch om te doen.

Na het afronden van mijn sportopleiding heb ik verschillenden takken gezien van de gezondheidszorg hier heb ik jongeren/ volwassen begeleid met verschillende complexen problematieken. Hierbij kun je denken aan verslaving, extreem gedrag, psychische of cognitieve problemen. Helaas kwam na enkele jaren mijn passie voor sport steeds verder op de achtergrond te staan en dat moest vorige jaar echt veranderen. Toen kwam Enforce voorbij en kan ik het sporten en mensen bewust laten worden van zichzelf combineren, waar ik nu veel energie en voldoening uit weet te halen.
Vanaf het eerste moment al direct positief en gezellig aanwezig. Aldo lijkt ook meer dan klaar te zijn om de strijd aan te gaan met de kilo’s en er alles voor te doen wat nodig is. Hij gaat dan ook vol overgave en inzet van start aan zijn afvalrace. Echter liet de zeer positieve en gezellige Aldo zichzelf ook zien op de momenten waar het wat ongemakkelijk of moeilijk werd. Het leek hier alleen vooral ter verdediging en afleiding om niet oprecht te kijken wat er daadwerkelijk speelt, denk hier aan vermoeidheid of gemakzucht. Na dit te in te zien was er daadwerkelijk wat veranderd niet alleen fysiek gezien maar ook op een wat dieper en persoonlijk level. Zijn eeuwig gezellige hardwerkende houding bleef waardoor hij vast beradener is dan voorheen.Ik bof dat ik deze twee toppers mag begeleiden! Buiten dat er ontzettend hard wordt gewerkt  is het hier en daar ook ongemakkelijk en confronterend. Echter wordt er ook veel en hard gelachen en halen deze mensen er alles uit wat er in zit. Na 1.5 maand zijn beide al door z’n transformatie gegaan dat ik niet kan wachten op het einde van de afvalrace o m dan te zien hoe ver ze zijn gekomen en waar ze op dat moment zullen staan.

 

Plannen voor de volgende week

Maandagavond, woensdagavond en vrijdagochtend ga ik weer lekker trainen. Verder is het competitieseizoen van de tennis afgelopen en gaan we weer een aantal toernooien spelen. Vrijdagavond staat voor mij in de mix alweer de eerste wedstrijd gepland.

Reacties