Week 4 van de Afvalrace van Aldo Dorigo

Foto: Aldo Dorigo

De drukste week van mijn afvalrace tot nu toe

Wanneer weet je dat je veel traint? Als je master trainer je verbiedt om nog meer te trainen.

Deze week was er voor mij elke dag een Afvalrace-dag. Op maandag uit het werk heb ik een training in Oosterhout bij Michael. Ongelooflijk koude wind, maar iedereen was goed gekleed en vol energie. Sinds een mede sporter regelmatig te laat kwam, hebben we de regel 10 burpies per minuut te laat afgesproken. Voor de mensen die ze niet kennen: het basis principe is heel simpel. Op je buik liggen en op staan (al dan niet met sprongetje) en dan herhalen, herhalen en nog 37 keer herhalen. Zo was de hele groep eensgezind in een paar minuten warm.

Dinsdagavond was er een introductie van de nieuwe voedingsconsulent Suzanne. Zij heeft ons een interessante inkijk gegeven in voedingswaarde en het verband met seizoensgroenten. Dat hebben we deze week gelijk toegepast door een heerlijke pompoensoep te maken. Op uitnodiging heb ik het uur ervoor nog een groepstraining van Robbin gedaan. Dat was uur 2 op de strippenkaart van deze week.

 

Woensdag heb ik weer lekker met de late groep bij Michael getraind in Oosterhout. Toen hij hoorde dat ik al 2x getraind had deze week en van plan was om vrijdag met het ondernemersontbijt te trainen, erna met mijn oude groepje te trainen en daarna nog de Personal Training van Robbin te doen zei Michael dat dat dus niet ging gebeuren. Dat zou veel te veel zijn.

Donderdagavond ben ik samen met Lindsey naar Oosterhout gereden voor een persoonlijk gesprek met Suzanne, de voedingsconsulent. Donderdag had ik geen training en dus liep ik in mijn gewone kleren op het sportpark. Dat was erg grappig want mijn medesporters herkenden me niet eens! Suzanne had ook mijn voedingsapp bekeken en vond dat we het op zich erg goed deden. Altijd fijn om van de expert een bevestiging te krijgen dat je het goed doet.

Vrijdags ben ik voor dag en dauw naar Ulvenhout gereden. Oprichter en Mastertrainer Eric gaf een korte ontbijtsessie voor lokale ondernemers van allerlei doelgroepen. Je merkt dat met jezelf bezig zijn zo veel meer meebrengt dan puur het fysieke. Ik merk dat ik al zoveel prettiger in mijn vel zit en veel nadenk over de andere aspecten van mijn leven inclusief mijn zakelijk leven.

De work-out voor ondernemers heb ik even gelaten voor wat het was maar daarna heb ik lekker een uur gesport en daarna iets aangepast een uur personal training. Dat alles met een verbaasde blik op de gezichten van medesporters en master trainers Robbin en Michael. Toen ik ’s avonds thuis vertelde wat ik had gedaan werd ik uiteraard ook voor gek verklaard.

Daarna nog even lekker naar het werk en hop het weekend in. Zondag 2 wedstrijdjes getennist om nu lekker met een kan water op de bank mijn blog te schrijven. Kleine note voor alle volgers die misschien ook mee willen doen, wees gerust dit is geen normale afvalrace week, dit is mijn gekke kant die soms uit de bocht vliegt. Iedereen krijgt zijn persoonlijke plan vanuit zijn trainer en bepaalt zelf hoe en hoe vaak je traint.

Mijn gezin in de afvalrace

Ik heb mijn vrouw Lindsey gevraagd een klein stukje te schrijven over hoe zij de afvalrace tot nu toe heeft ervaren:

“Ik was nogal overdonderd toen Aldo thuiskwam van de eerste informatieavond van Enforce, hij was enorm enthousiast en wilde per direct allerlei gewoontes veranderen terwijl dit ons al jaren niet lukte. Vanaf de eerste dag was er zo’n groot verschil merkbaar dat ik daar wel even erg aan moest wennen. Maar ik doe mijn best Aldo bij alles te steunen en vooral het avondeten goed te regelen. Het is heel mooi om te zien dat hij iedere week echt resultaat boekt en hij veel meer energie heeft dan voorheen! Ik ben echt trots op hem!

Afgelopen zaterdag was ik extra trots: we gingen shoppen want zijn oude kleren pasten echt niet meer. Normaal kwamen we voor Aldo niet verder dan de plus size afdeling van de C&A… Maar nu kon hij ook kleren kopen in allerlei andere winkels waar hij voorheen altijd snel voorbij liep! Aldo is helemaal los gegaan: Een winterjas, broeken, t-shirts en truien. Hartstikke leuk allemaal, maar stiekem hopen we natuurlijk dat hij daar over een tijdje ook niet meer in past. Op een positieve manier natuurlijk! We gaan ervoor!”

Vorderingen

Na week 4 weeg ik nu 108 kg. Ik ben blij dat ik deze week mijn doelstelling van 1 kilo per week weer opgepakt heb. Ik haal ook makkelijker mijn calorieën target, voornamelijk door veel volkoren boterhammen te eten. Het lukt mij steeds beter om niet bang te zijn om op een gezonde manier veel te eten.

Het grootste resultaat deze week was op zaterdag en een persoonlijke overwinning. Aangezien mijn “oude” kleding echt niet meer bleef hangen zonder riemen aan te sjorren, zijn we even de stad in gewandeld. Waarschijnlijk is het herkenbaar voor veel mensen met een maatje meer: Bepaalde winkels vermijd ik liever. Grotere vaak internationale ketens verkopen tot XL, soms XXL. Die t-shirts pasten bij mij vaak amper over mijn hoofd. Nu was ik in een avontuurlijke bui en dacht ik; ik loop zelfs de Primark eens binnen. Een paar t-shirts die ik over een paar maanden als het goed is weer niet meer aan kan mogen natuurlijk ook niet teveel kosten. Totaal onverwacht paste ik zelfs een XL en heb ik zowaar 3 shirts gekocht.

Plannen voor de volgende week

Komende week ga ik even lekker normaal doen. Ik ga mijn 3 trainingen afwerken en goed mijn voeding plannen. Donderdag een bezoekje aan mijn fysio om mijn knieën en de rest van mijn gestel lekker vrij te houden van blessures. Ik heb wat kleine signalen gehad en wil zeker niks forceren. Op aansturen van de trainers heb ik daarom af en toe een controle ingepland.

Reacties

0