Blijft HHMR trofee in de Horrevoets familie?

Zondag 7 oktober wordt de 12e editie van de Hans Horrevoets Memorialrace gevaren. 45 fanatieke zeilers hebben zich inmiddels ingeschreven.

Horrevoets

Vorig jaar ontvingen Jim Horrevoets (Hans’ oudere broer) en zijn zoon Niels Horrevoets de trofee uit handen van Hans’ dochters Bobby en Kit. Een groot aandeel Horrevoets op het podium van vorig jaar.

Foto: Chiel Camping
Foto: Chiel Camping

Ook dit jaar hebben zij zich weer ingeschreven en varen met hun spanker ‘It takes 2, 2 tango’ in de C-klasse. Lees hier hoe het zeilen voor hem, en Hans, begon op het water rond de Biesbosch. ¬†Vader Kees Horrevoets strijd in de A-klasse om de overwinning.

De Jonge Weduwe

In 2012 richtten Hans’ weduwe Petra en haar zus Marijke de stichting De Jonge Weduwe op. De stichting ondersteunt jonge vrouwen met minderjarige kinderen na het verlies van hun partner. Het inschrijfgeld van de Hans Horrevoets Memorialrace¬†(en eventuele donaties) zal aan stichting De Jonge Weduwe geschonken worden.

Simeon Tienpont

Ook aanwezig dit jaar is Simeon Tienpont. Hij was een van de bemanningsleden van de ABN AMRO 2 tijdens de Volvo Ocean Race in 2006, toen Hans verongelukte op de Atlantische Oceaan. In 2010 was Simeon ook al eens te gast bij de HHMR, toen met Gerdjan Poortman en Nick Bice (ook aan boord in 2006).

Vnlr: Gerdjan Poortman, Simeon Tienpont en Nick Bice. Foto: Wim Verhoeve

 

De wedstrijd

De eerste start van de wedstrijd is voor de klasse A (snelle kajuitboten) om 12.00 uur. De volgende klassen starten steeds 10 minuten later. Evenals vorig jaar is ook dit jaar aan de jeugd gedacht. Er zal een aparte klasse met ‘Optimistjes’ varen waarvoor een speciale baan zal worden uitgezet. In de C-klasse (open boten) zitten ook enkele fanatieke jeugdige deelnemers.

Facebook HHMR

Website HHMR

Website De Jonge Weduwe

 

Reacties