IKEA roept PATRULL kinderhekjes terug vanwege onbetrouwbare sluiting

Foto: consumentenbond

IKEA verzoekt consumenten direct te stoppen met het gebruik van de PATRULL FAST, PATRULL KLÄMMA en PATRULL kinderhekjes.

Deze producten voldoen niet aan onze veiligheidseisen en worden daarom teruggeroepen. Klanten kunnen de kinderhekjes inleveren bij elk IKEA woonwarenhuis. Daar krijgen zij het volledige aankoopbedrag terug.

IKEA heeft besloten tot deze veiligheidswaarschuwing en terugroepactie na ontvangst van verschillende meldingen over het onverwachts opengaan van de kinderhekjes. Daardoor zijn er kinderen van de trap gevallen, met lichamelijk letsel als gevolg.

Verkoop stopgezet
Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat het sluitingsmechanisme van de kinderhekjes niet betrouwbaar is en onverwachts kan opengaan. Hoewel deze kinderhekjes uitvoerig zijn getest en voldoen aan alle wettelijke veiligheidsnormen, heeft IKEA na ontvangst en onderzoek van de meldingen de verkoop stopgezet. IKEA wil het risico op toekomstige incidenten uitsluiten en heeft daarom vervolgens besloten tot deze veiligheidswaarschuwing en terugroepactie.

Terugbrengen
Deze veiligheidswaarschuwing en terugroepactie betreffen de volgende typen IKEA kinderhekjes:

Reacties

0